Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

FOTO/VIDEO – Mașinile unor români, incendiate la periferia capitalei Italiei

0 97
masini-incendiate-italia
FOTO: hotnews.ro

 

Câțiva români care locuiesc în cartierul Borghesiana, periferia de est a Romei, au fost treziți în această dimineață de bubuiturile care se auzeau din stradă. Când au ieșit afară din case, și-au văzut mașinile în flăcări.

Cinci autoturisme, unele cu numere de Satu Mare, au ars aproape în întregime, după ce persoane necunoscute le-ar fi stropit cu benzină și le-ar fi dat foc.

Toate mașinile aveau numere de înmatriculare de România și erau parcată pe aceeași stradă, una cunoscută în zonă ca fiind populată mai mult de cetățeni români.

O singură mașină parcată pe strada respectivă a scăpat din calea incendiatorilor, aceasta fiind cu numere de Italia.

”De obicei, sâmbătă seara, în zona respectivă nu găsești un loc de parcare. În mod curios, ieri seară, strada era liberă. Acum două săptămâni, exact în același cartier, a fost incendiată o altă mașină cu număr românesc. Proprietarul mașinii incendiate nu a vrut să facă o plângere la poliție, a spus că oricum nu se rezolvă nimic. Cred că e un episod de rasism evident”, a declarat pentru HotNews.ro, Ioan Pop, un român cunoscut la Roma pentru activitatea sa în cadrul comunității.

Incidentul de duminică dimineața este pus pe seama urii cu care unii italieni îi privesc pe românii ajunși în țara lor să muncească.

Chiar sâmbătă a avut loc la Roma o demonstrație de amploare, organizată de Liga Nordului, un partid extremist care militează împotriva migrației. Manifestanții și-au exprimat clar poziția față de prezența pe piața muncii din Italia a românilor, spunând că nu mai vor ca italienii să fie constrânși să accepte salarii mai mici din cauză că forța de muncă românească este mai puțin costisitoare.

FOTO: HotNews.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More