Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Număr record de focuri de vegetație mistuie Pădurea Amazoniană

0 950

Un număr record de incendii mistuie Pădurea Amazoniană, cel mai mare ecosistem al lumii.

Opinia publică internațională este îngrijorată de numărul enorm de mare de focuri de vegetație ce au izbucnit în pădurea Amazoniană. Atât cei de la CNN cât și cei de la BBC raportează că focurile au înregistrat o creștere de 84% față de anul trecut, conform Institutului de Cercetare Spațială a S.U.A. care monitorizează prin intermediul sateliților evoluția unor astfel de focare în zona Amazonului.

Îngrijorarea pentru această situație este cu atât mai mare cu cât jungla Amazonului reprezintă una dintre stavilele împotriva schimbărilor climatice. Astfel prin extinderea eventuală a focarelor de incendiu se pune în pericol chiar clima planetei.

Activiștii de mediu de pe întreg mapamondul sunt în alertă și pun presiuni asupra autorităților braziliene, dar și asupra altor organisme internaționale, pentru a pune capăt acestei situații periculoase pentru întregul glob. În acest timp toate platformele de social media sunt inundate cu fotografii care arată posibilul dezastru provocat de aceste incendii.

Un internaut chiar a pus pe seama acestor incendii un nor de fum care a acoperit orașul Sao Paolo, deși meteorologii au pus acest nor pe seama unor incendii din Paraguay, nu din zona Amazonului. Totodată mulți activiști de mediu aruncă în fața opiniei publice faptul că incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris a devenit un fenomen viral și toată societatea, de la mic la mare, a donat pentru reconstrucția acesteia, însă în cazul incendiilor din Pădurea Amazoniană, nimeni nu vrea să ridice un deget.

Pădurea Amazoniană ori Jungla Amazoniană se întinde pe teritoriul a nouă țări și este cel mai mare ecosistem al lumii. Produce 20% din oxigenul planetei și este casa a mii de specii de plante, animale, dar și triburi umane. 60% din suprafața Pădurii Amazoniene se află în Brazilia.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More