Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Percheziții! Au fost ridicate mai multe arme letale

0 221

Ieri, 23 martie, polițiștii au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul armelor și al delictelor. Totodată, acțiunile au avut drept scop documentarea activității infracționale în două cauze aflate în instrumentarea polițiștilor Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Astfel, transmite IPJ Bistrița-Năsăud, au fost puse în aplicare șase percheziții domiciliare și au fost efectuate patru controale la deținători legali de arme și muniții. Au fost vizați un număr de 12 persoane cu vârste cuprinse între 25-64 de ani, din Bistrița-Năsăud.

Acțiunile au fost desfășurate în municipiul Bistrița și alte șase localități rurale din județ, iar pentru neregulile constatate, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea a șapte infracțiuni de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Au fost ridicate șapte arme letale cu destinația vânătoare și două arme neletale supuse autorizării, toate aflate în circuitul legal, însă despre care există indicii că ar fi fost utilizate la operațiuni ilegale.

Tot în cadrul acțiunilor desfășurate ieri, au fost constatate și aplicate două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Legii 295/2004, iar ca măsură complementară a fost dispusă anularea dreptului de deținere, port și folosire a armelor letale pentru două persoane. De asemenea, polițiștii au mai aplicat 2 sancțiuni pentru nerespectarea  Legii171/2010 și au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 6,8 metri cubi de material lemnos deținut ilegal, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More