Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Personalul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistrița-Năsăud, recompensat cu diplome de apreciere, după un an de pandemie

0 73

Angajații Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa au primit miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, diplome de apreciere din partea conducerii Consiliului Judeţean şi a conducerii spitalului, în semn de recunoştinţă pentru activitatea din ultimul an, desfăşurată în context pandemic.

„Vă mulţumim pentru profesionalismul şi dedicarea de care aţi dat dovadă în perioada pandemiei de COVID-19, când implicarea dumneavoastră salvează nenumărate vieţi omeneşti” – este mesajul imprimat pe fiecare diplomă adresată medicilor, asistenţilor, infirmierilor, brancardierilor şi celorlalţi angajaţi ai SJU Bistriţa.

O parte dintre angajaţi – circa 60 de persoane – a primit diplomele în cadrul unei ceremonii organizate miercuri în curtea Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, iar restul le vor primi prin intermediul şefilor de secţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care a fost în toamna anului trecut unul dintre pacienţii cu COVID-19 internaţi la SJU, a ţinut să aprecieze efortul depus de personalul medical şi auxiliar în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

”Ziua Mondială a Sănătății ne găsește în aceeași luptă cu inamicul invizibil, „pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”.Este mai bine de un an, de când cadrele medicale sunt în prima linie alături de cei în suferință, fiind speranță, salvare, aer. Cu ocazia acestei Zile, în semn de recunoștință, am oferit 1524 de aprecieri, fiecărei piese de rezistență din cel mai important și nobil domeniu, cel al SĂNĂTĂȚII. Un gest mic, dar necesar, pentru eroii în alb de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, care de peste un an de zile, muncesc fără oprire. Vă mulțumim tuturor, medici, asistenți, brancardieri, infirmiere, ambulanțieri, echipa managerială, pentru profesionalismul și dedicarea de care dați dovadă în perioada pandemiei de CoVid-19, când implicarea dumneavoastră salvează nenumărate vieți omenești”, a spus Moldovan.

Managerul spitalului, Gabriel Lazany, a declarat că gestul este făcut din inimă, menit să arate recunoştinţa faţă de fiecare angajat.

„Ne-am gândit ca, de Ziua Mondială a Sănătăţii, să arătăm, chiar dacă în media, în momentul de faţă, este un atac negativ asupra spitalelor şi asupra personalului din spitalele publice, că în special noi ne gândim la cei din spitale, la lucrătorii din sănătate. Pentru că spitalul este un angrenaj complex, exact ca un mecanism de ceas elveţian, el funcţionează în momentul în care toate piesele din interior funcţionează (…), nu am făcut nicio diferenţă între personalul spitalului, de la infirmieră, brancardier, personal administrativ, până la medicii şefi de secţie, asistentele şefe, toţi au primit şi vor primi această diplomă. Este un gest simbolic, fără implicaţii materiale, dar este un gest care vine din inimă”, a spus Lazany.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More