Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Peste 50 de animale au ars de vii într-un incendiu la o gospodărie din Bistrița

0 73

Un incendiu violent a mistuit duminică dimineața o gospodărie din cartierul bistrițean Slătinița. O casă, grajdul și șura s-au făcut scrum, iar peste 50 de animale au ars de vii.

”O sobă fară acumulare de căldură, lăsată nesupravegheată, a fost cauza unui incendiu violent izbucnit duminică, 20 decembrie, în jurul orei 11.00, în cartier Slătiniţa din municipiul Bistriţa, într-o zonă izolată, greu accesibilă”, informează ISU Bistrița-Năsăud.

La primele ore ale dimineţii, proprietarul a aprins focul în soba respectivă şi a părăsit imobilul, iar câteva ore mai târziu a fost anunţat de localnici că întreaga construcţie compusă din casă, grajd şi șură este cuprinsă de flăcări ce puteau fi observate de la kilometri distanţă.

Echipajele pompierilor militari au fost anunţate în momentul în care incendiul se manifesta generalizat, iar încercările primilor localnici sosiţi la faţa locului de a elibera animalele au fost împiedicate de flăcările puternice ce ajungeau la o înălţime de câţiva metri.

Autospecialele pompierilor au putut fi apropiate la o distanţă de maxim un kilometru, din cauza terenului greu accesibil, impracticabil maşinilor de mare tonaj, militarii folosind o motopompă alimentată de la o fântână din apropiere pentru limitarea propagării incendiului.

Din nefericire, cinci bovine, peste 20 de porci şi apropximativ 30 de păsări nu au putut fi scoase din adăposturile cuprinse în totalitate de flăcări. Suprafaţa totală afectată de incendiu a fost de circa 200 mp.

Încă o dată, reprezentanţii ISU Bistrita recomandă cetăţenilor să manifeste o atenţie sporită în ceea ce priveşte mijloacele de încălzire sau căile de evacuare a fumului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More