Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Petrova sub carantină. Filtre instituite pe raza localității

0 270

În localitatea Petrova au fost impuse măsurile de carantină pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu autoritățile administrației publice locale din localitatea Petrova au desfășurat activități de informare a populației cu privire la instituirea carantinei zonale.

Cetățenii au fost informați cu privire la măsurile care trebuie respectate, interzicerea unor activități stabilite, respectiv responsabilități care revin cetățenilor în această perioadă de 14 zile. De asemenea, le-a fost înmânat modelul Declarației pe proprie răspundere din care să rezulte motivul justificat al deplasării.

S-au instituit filtre rutiere pe căile de acces rutiere stabilite în plan, fiind oprite în trafic autovehiculele și verificată destinație și itinerarul deplasării. Conducătorilor auto care tranzitau localitatea carantinată zonal le-a fost menționat faptul că nu au voie să oprească sau să staționeze în localitatea Petrova, a declarat președintele CJSU Maramureș, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

De asemenea, prin sistemul RO-ALERT a fost transmis, în această dimineață populației, un mesaj de alertă referitor la instituirea carantinării zonale a localității Petrova. Au fost luate măsuri specifice pentru asigurarea dezinfecției periodice a spațiilor publice, asigurarea colectării deșeurilor menajere, stabilirea unei zone de protecție prin extinderea arealului localității.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More