Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Picturi din spatele gratiilor expuse la Cluj

0 374

Turnul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană este în perioada 8 – 21 aprilie 2013, gazda lucrărilor artistice ale unor persoane private de libertate. Luni a avut loc la Cluj-Napoca vernisajul expoziţiei de pictură „Suferinţă şi speranţă”, 11 deținuți de la Penitenciarul Gherla având lucrările expuse.

Expoziţia a fost organizată de către Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, prin Serviciul Administrare Obiective Culturale, în colaborare cu artiştii plastici Iurie Cojocaru şi Dănuţ Tonea, precum şi cu scriitorul Dorin Mureşan.

În cadrul expoziției au fost prezentate publicului peste 30 de picturi realizate în ulei pe pânză, semnate de persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Gherla, deținuți care nu au mai pictat niciodată. Lucrările au fost realizate pe parcursul a câteva luni, în cadrul programului educațional „Catharsis – Identitate prin creație” și sub îndrumarea celor doi pictori voluntari.

Colaboratori: Liviu Mocan, Valentin Dodica, Petru Leahu, Cristina Marian, Bogdan Vaida, Ana-Maria Călinescu, A.S.A.S. (Asociaţia Studenţilor de la Asistenţă Socială Cluj-Napoca).

Vizitatorii pot viziona pe toată durata expoziției, până în 21 aprilie, și un montaj video care îi prezintă pe artiști în atelierele de creație, dar și suferințele și speranțele lor. Expoziția de la Turnul Croitorilor poate fi vizitată în fiecare zi a săptămânii, intrarea fiind liberă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More