Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Polițiștii clujeni la vânătoare de „pirați” rutieri

0 149

Polițiștii clujeni au efectuat mai multe controale ce au vizat „pirații” rutieri.

Potrivit IPJ Cluj, în perioada 1 – 8 august, poliţiştii clujeni au acţionat pe raza judeţului Cluj pentru prevenirea şi combaterea transportului neautorizat de persoane. În cadrul acțiunilor, au fost controlate 2335 de vehicule, iar neregulile constatate au impus aplicarea a 894 de sancţiuni contravenţionale, atât pentru nerespectarea Codului Rutier, cât şi pentru nerespectarea legislaţiei specifice transportului de persoane, respectiv Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere şi OUG 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto.

Polițiștii clujeni au dispus imobilizarea a 11 autovehicule cu care se efectua transport de persoane în mod ilegal. Au fost constatate 35 de infracțiuni la regimul rutier, iar 961 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest. De asemenea, neregulile constatate au impus retragerea a 12 certificate de înmatriculare.  

În activități, alături de polițiștii rutieri au acţionat şi poliţişti de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More