Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Posibil focar de infecție Covid-19 la un azil de bătrâni de lângă Gherla

0 4.277

Un azil de bătrâni din județul Cluj poate deveni un focar pentru infecțiile Covid-19.

Azilul de bătrâni „Rebeca” din Sântioana, comuna Țaga, județul Cluj poate deveni un posibil focar de infecție Covid-19. Doi angajați din cadrul acestei instituții, o asistentă și o infirmieră, au fost deja confirmați cu noul coronavirus.

Sunt 2 angajați depistați pozitiv la ieșirea din tura de 14 zile, la intrare au fost testați și erau negativi. E anchetă în curs, vor fi testati toți cei 56 de locatari ai azilului și personalul, a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.

De asemenea se pare că unul dintre bătrânii aflați la acest azil ar fi decedat în cursul nopții. Acesta prezenta și alte afecțiuni însă acum moartea acestuia este suspectată de a fi cauzată de o infecție Covid-19.

În cursul acestei zile o echipă de la Institutul de Medicină Legală a ridicat cadavrul bărbatului. Urmează, bineînțeles declanșarea, unei anchete epidemiologice.

Nu în ultimul rând, conform unor surse, în ultimele două săptămâni s-au înregistrat mai multe decese, toate suspecte de a fi cauzate de noul coronavirus, însă s-ar încerca, până în momentul de față, mușamalizarea situației de la azilul de bătrâni din Sântioana.

Nu se cunoaște sursa infectării mai ales datorită faptului că angajații acestei unități lucrează după un program strict, în ture de două săptămâni, timp în care aceștia nu părăsesc incinta azilului.

Cele două angajate confirmate pozitiv, au intrat în tură în 24 aprilie, atunci fiind testate la începerea programului de lucru, rezultatul fiind negativ. Două săptămâni mai târziu, la finalizarea turei de lucru, li s-a făcut un nou test rapid, rezultatul fiind de această dată pozitiv. Acestea sunt deocamdată în izolare la domiciliu, așteptând și rezultatele testelor efectuate de Direcția de Sănătate Publică. În cazul în care și acestea vor fi pozitive, asistenta și infirmiera vor fi internate în spitalele COVID din Cluj-Napoca.

Am încercat să obținem și un punct de vedere din partea conducerii Căminului de Bătrâni de la Sântioana, iar una dintre angajatele care a răspuns la telefon ne-a transmis că vom fi sunați de cineva din conducere. Însă până la ora publicării acestui articol conducerea instituției nu ne-a contactat pentru a oferi un punct de vedere asupra acestei situații.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More