Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Prăpăd în Bistrița-Năsăud. Peste 100 de apeluri la 112, persoane evacuate

0 2.020

Toate echipajele de salvare din Bistrița-Năsăud sunt în plină desfășurare de forțe. S-au înregistrat peste 100 de apeluri la 112. Persoanele aflate în pericol sunt evacuate.

Potrivit Consiliului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, în ultimele ore, la numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate peste 100 apeluri prin care se solicită intervenția echipajelor specializate cu motopompe. Toate apelurile sunt luate în evidență și se intervine pentru sprijinirea populației afectate.

Toate echipajele existente cu motopompe sunt în teren și gestionează misiunile încredințate. Prioritate au misiunile de evacuare/salvare a persoanelor și animalelor, degajarea căilor de acces (drumuri naționale, județene și comunale) pentru asigurarea misiunilor de urgență (cazuri medicale). În consecință, toate apelurile și solicitările sunt tratate cu maximă responsabilitate de echipajele de pompieri militari, voluntari, personalul de la SGA Bistrița-Năsăud și comitetele locale pentru situații de urgență care nu vor fi retrase din teren până la soluționarea tuturor solicitărilor.

Misiunile sunt coordonate din teren si/sau din punctul de comanda al CJCCI BN (organizat la sediul ISU BN) de către prefectul județului Bistrița Năsăud, Ovidiu Victor Frenț si comanda ISU Bistrița Năsăud. Ultimul caz anunțat de persoane evacuate a fost raportat pentru localitatea Viișoara. Acolo pompierii au evacuat 2 adulți și 2 copii.

Comitetele locale pentru situații de Urgență din zonele afectate cu toate mijloacele tehnice disponibile. Situația este în dinamică.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More