Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Probleme în Vad, Mica, Câțcău și Cetan. Apa a dus și la fisurarea drumului județean

0 8.185

Apele au creat probleme în mai multe localități din zona Dejului. Vadul, Mica, Cetanul și Câțcăul sunt afectate de viitură.

Reprezentanții ISU Cluj au făcut un bilanț al pagubelor provocate de revărsările cursului de apă al râului Someș. Până în acest moment au fost afectate 4 localități, dar și drumul județean 109E.

Astfel în Câțcău terenul arabil este inundat, de asemenea aproximativ 4 km drum de exploatare agricolă stă sub ape, iar 3 podețe sunt colmatate. În Vad câteva sute de hectare teren arabil au fost inundate, cursul Someșului este parțial deviat, iar pe drumul județean a apărut o alunecare de teren de aproximativ 6 m pe un sens.

Totodată, drumul județean este acoperit cu apă pe circa 10 m. Drumul județean a fost afectat înainte de intrarea în Cetan. Și la Mica există câteva sute hectare teren arabil inundat, 3-4 gospodării inundate. Primarul se află pe teren pentru evaluarea situației și a pagubelor. Nu în ultimul rând există fisuri în DJ 109E, în zona fostei gropi de gunoi a Dejului.Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More