Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Producție ilegală de băuturi spirtoase. Au fost ridicați 600 de litri

0 466

Azi, 15 martie, ofițerii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară pe raza comunei Lăpuș, la domiciliul și proprietățile unui bărbat de 57 de ani.

Bărbatul este bănuit că a produs cantități mari de băuturi spirtoase supuse accizelor, le-a comercializat și a evitat plata obligațiilor fiscale.

În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul deține o instalație de producție artizanală, prin intermediul căreia produce, în afara antrepozitului fiscal, cantități însemnate de băuturi spirtoase, produse accizabile supuse marcării, rezultate din fermentarea alcoolică și distilarea fructelor, pe care ulterior le comercializează pe teritoriul României, sustrăgându-se de la plata obligațiilor fiscale.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate a fost identificată și indisponibilizată cantitatea de aproximativ 600 de litri lichid incolor cu proprietăți organoleptice de băutură spirtoasă, cu o valoare de piață de aproximativ 21.000 de lei, transmite IPJ Maramureș.

Nu în ultimul rând, au fost descoperite două instalații artizanale neautorizate utilizate la producția băuturilor alcoolice accizabile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More