Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Sălajul amenințat din nou de furia apelor. Gospodării și drumuri inundate

0 1.190

Sistemul RO ALERT a emis cinci mesaje de avertizare pe raza județului Sălaj.

Potrivit ISU Sălaj, în urma avertizărilor de fenomene meteorologice periculoase cod portocaliu (averse torenţiale ce au acumulat între 35-50 l/mp, scurgeri de pe versanţi), joi după masă au fost primite la dispeceratul ISU prin intermediul 112, 37 de apeluri care semnalau inundații în localităţile Hereclean, Recea, Boghiş, Vârşolţ, Crasna. 

A fost activat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj şi au fost dispuse o serie de măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă. La nivelul unităţii a fost activată grupa operativă, au fost formate patrule mixte (pompieri şi jandarmi) care monitorizează pe mai multe trasee cursurile de apă şi asigură permanenţa în cadrul localităților aflate sub incidenţa efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Populaţia din zonele vizate a fost înştiinţată de către ISU Sălaj, prin sistemul RO ALERT. Au fost emise un număr de cinci mesaje de avertizare privind riscul producerii unor situaţii de urgenţă majore în bazinul hidrografic Crasna, valabil până astăzi 30.05.2019, la ora 19.00.

Pompierii împreună cu SVSU-urile, personal de la Apele Române monitorizează şi intervin unde este cazul pentru evacuarea apei din beciuri, demisoluri, curţile mai multor gospodării afectate. Primele estimări preliminare indică următoarea situaţie operativă: în localitatea Crasna (4 case, 6 curţi, 1 beci inundat), în localitatea Hereclean (un segment de aproximativ 40 de metrii din drumul DN 1 F a fost blocat circa o oră de apa revărsată din valea Rece, au fost inundate 6 curţi, un demisol la o casă, curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Hereclean, parterul unui magazin), în localitatea Vârşolţ (4 case, un beci şi strada de lângă cămin inundată), în localitatea Boghiş (2 case şi o porţiune de drum inundate).

Au fost înregistrate o serie de restricţii de circulaţie pe următoarele drumuri: DJ 108 G între localităţile Vărşolţ-Crasna, DJ 191 D între localităţile Boghiş-Valcău. Situaţia operativă din teren este în continuă dinamică.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More