Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Șef de district la un ocol silvic, reținut 24 de ore pentru delapidare și fals

0 788

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore pentru delapidare, instigare la complicitate și fals în înscrisuri.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 10 iulie, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au dispus reținerea pentru 24 de ore față de un bărbat de 50 de ani, din Cetate. Bărbatul este cercetat pentru instigare la delapidare, într-un dosar sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, la data de 10 iunie, bărbatul de 50 de ani, șef de district la un ocol silvic, l-ar fi instigat pe un pădurar din cadrul aceluiași ocol să își însușească  cantitatea de 4,776 m.c. lemn rotund de esență gorun, aflată în gestiunea sa și apoi să i-o remită lui. Valoarea prejudiciului cauzat proprietarului fondului forestier este de 3.820,8 lei.

După însușirea materialului lemnos, șeful de district l-ar fi comercializat unei societăți de prelucrare a lemnului. Administratorul acestei societăți, un bărbat de 62 de ani, din Bistrița ar fi întocmit în fals documente de transport pentru a crea o aparență de legalitate privind proveniența materialului lemnos.

Bărbatul de 50 de ani a fost prezentat parchetului, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, iar cercetările sunt continuate de polițiștii de la Delicte Silvice pentru delapidare, instigare și complicitate la infracțiunea de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More