Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

FOTO – Țigări trecute peste graniță cu drona. În alt caz s-au tras și focuri de armă

0 276

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctului de trecere Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, 900 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Reprezentanții Poliției de Frontieră transmit ca la data de 22 august, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră aparținând de sectorul Sighetu Marmației au descoperit mai multe colete cu țigări de contrabandă. Într-un caz acestea au fost transportate cu o dronă. Astfel, polițiștii au fost puși în alarmă datorită unui zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

Echipajele au trecut la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind descoperit, în zona de frontieră, un colet cu țigări de proveniență ucraineană. În cel mai scurt timp, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment. În colet se aflau 450 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 5.265 lei. Acestea au fost ridicate în vederea confiscării.

În data de 20 august, în jurul orei 16.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Brodina au declanșat și ei o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Pe timpul acțiunii, un echipaj al poliției de frontieră a observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, două persoane care  încărcau într-un autoturism de teren mai multe colete. În momentul în care polițiștii de frontieră s-au apropiat, autoturismul a demarat în trombă, iar o persoana a fugit spre teritoriul ucrainean.

Polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea mașinii, şoferul a refuzat să se oprească. Oamenii legii au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile mașinii. La scurt timp, autoturismul a fost găsit abandonat la marginea localităţii Straja, în interiorul acestuia observându-se mai multe colete cu ţigări de contrabandă. În colete se afla cantitatea de 13.450 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 157.365 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More