Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Trafic de minori în Maramureș. Totul mascat sub activități educative

0 1.335

Opt percheziții au fost efectuate pe raza localităților Vișeu de Sus și Leordina, pentru destructurarea unei grupări infracționale care ar fi exploatat minori prin muncă forțată.

Un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române informează că opt bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 61 de ani, sunt bănuiți că, sub pretextul derulării unor activități educative privind recuperarea și reintegrarea socială a tinerilor, ar fi supus minori la munci epuizante, i-ar fi lipsit de libertate și le-ar fi interzis să ia legătura cu familiile, cu alte persoane ori cu autoritățile. Perchezițiile au avut loc în Vișeu de Sus și Leordina, din județul Maramureș. În cadrul acțiunilor a fost cooptat și un elicopter al M.A.I.

Din această cauză, astăzi, au fost puse în executare nouă mandate de percheziții domiciliare și 3 mandate de aducere pentru cei opt bărbați. Doi dintre aceștia fiind cetățeni germani. Totodată, au fost ridicate documente pentru probarea activității infracționale și sume de bani, notează cei de la IGPR.

În prezent, 4 minori și un major au fost încredințați spre instituționalizare temporară D.G.A.S.P.C. Maramureș. De asemenea reprezentanții IPGPR mai transmit că azi D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală a preluat dosarul înregistrat la Biroul Teritorial Maramureș, având în vedere complexitatea cauzei și resursele tehnice, logistice și umane necesare aflării adevărului judiciar.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de minori, pentru documentarea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale, au încheiat oamenii legii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More