Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Traficanți de droguri ridicați de poliție pe raza județului Cluj. Alimentau o rețea din Brașov

0 793

Polițiștii au destructurat o rețea de traficanți de droguri. Doi dintre ei au fost prinși în flagrant la Cluj.

Potrivit unui comunicat al D.I.I.C.O.T., polițiștii și trupele speciale,au prins în flagrant pe raza județului Cluj, doi bărbați, unul de 37 de ani și altul de 20, care ar fi introdus în țară, prin intermediul unei firme de transport persoane, 300 de grame de cannabis, 500 de grame de rezină de cannabis și 12 grame de cocaină, droguri de proveniență Spania (Barcelona), care ar fi urmat să ajungă pe piața brașoveană.

Investigațiile au continuat cu percheziții la locuințele din Brașov ale celor doi, unde au mai fost găsite aproximativ 50 de grame de cannabis și un gram de cristale de metamfetamină. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă pe numele lor, de către Tribunalul Brașov, arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Acțiunea care a dus la destructurarea rețelei de trafic de droguri a avut loc în perioada octombrie 2018 – aprilie 2019, perioadă în care au fost efectuate investigații privind o grupare ce ar fi acționat în  Brașov, drogurile provenind din București și din Spania.

Probarea activității infracționale a început la data de 9 aprilie, când a fost organizat un flagrant, în municipiul Brașov, în urma căruia a fost prins un tânăr, de 17 ani, în timp ce  vindea cannabis, cu 50 de lei/gram. Asupra lui, în urma controlului corporal, au fost gasite 12 plicuri cu droguri (aproximativ 10 grame) și 450 de lei, bani susceptibili a proveni din vânzarea de droguri.

Au mai fost depistați alți doi tineri, de 17 și 18 ani, care aveau asupra lor diverse cantități de cannabis. În aceeași zi, polițiștii și procurorii au efectuat 5 percheziții domiciliare în Brașov, la cei trei tineri, dar și la alți doi, care aveau legătură în cauză. Toți cinci au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov au dispus cercetarea acestora sub control judiciar.

În cursul zilei următoare, au fost efectuate alte 3 percheziții domiciliare (una în județul  Dâmbovița și două în Capitală) la alți membri ai grupării. La locuința din București a unuia dintre ei (un bărbat de 28 de ani), au fost găsite aproximativ 270 de grame de cannabis și 21.000 de lei, bani susceptibili a proveni din vânzarea de droguri. Acesta a fost reținut, iar ulterior, Tribunalul Brașov a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române. Pe parcursul activităților, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au fost sprijiniți de polițiști de combatere a criminalității organizate din București, Ploiești, Cluj-Napoca și Dâmbovița, polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, precum și de jandarmi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More