Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Turist căzut în prăpastie. Salvamontiștii maramureșeni s-au luptat pentru viața acestuia

0 102

Salvatorii montani din Maramureș s-au luptat în cursul nopții pentru a salva un turist. Acesta din urmă a căzut cu un ATV într-o râpă.

Salvamontiștii maramureșeni au intervenit ieri seară, 27 octombrie, pentru a salva un turist ceh căzut într-o prăpastie în zona Țibleș. Este vorba despre un turist ceh care pe parcursul unui traseu off-road a căzut într-o prăpastie (o adâncime de aproximativ 60 m). Echipajele de salvare au fost informate de către colegii turistului, că acesta a suferit grave leziuni la cap.

Din cauza complexității cazului și terenului greu accesibil a fost solicitat și elicopterul SMURD care a debarcat echipajul medical. Însă datorită întunericului elicopterul a trebuit sa părăsească locul accidentului. Totodată, la fața locului s-au deplasat și echipe de vânători dat fiind faptul că în zona respectivă există animale sălbatice.

Odată unite echipele, salvatorii montani au coborât în prăpastie pentru a putea ajunge la turistul căzut. Li s-a confirmat că e vorba de un grup de turiști din Cehia cu atv-uri, iar cel căzut în prăpastie se pare ca nu avea cască de protecție în momentul accidentului.

Salvamontiștii ajunși la victimă i-au acordat primul ajutor deoarece acesta prezenta traumatisme multiple la nivel cranian și toracal, dar era stabil. Turistul a fost scos din râpă, iar în jurul orei 01:00, echipajul medical a ajuns cu victima la ambulanță pentru a se deplasa către spitalul din Baia Mare.

După o intervenție într-o zonă extrem de dificilă, care a necesitat extragerea accidentatului din râpă, folosindu-se tehnicile specifice salvării din zone greu accesibile și transportul cu targa UT 2000 până la ambulanță, intervenție care s-a întins mai mult de 5 ore, la ora aceasta echipele de salvatori montani ai SPJ Salvamont Maramureș se întorc la bază, au declarat reprezentanții Salvamont Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More