Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – U Cluj rămâne neînvinsă și după meciul cu Dinamo de pe National Arena

0 191

Universitatea Cluj s-a dovedit un adversar puternic pentru Dinamo, echipă care căuta o victorie în fața șepcilor roșii pentru a urca pe podium. Trupa lui Ionel Ganea nu s-a dus însă cu capul plecat pe Arena Națională și a fost aproape să smulgă toate cele trei puncte. S-a terminat 1-1, rezultat care confirmă forma bună a clujenilor în acest an.

Clujenii nu s-au speriat de numărul mare de spectatori din tribune, cele două galerii fiind cunoscute ca bune prietene. Nu la fel de amical s-a desfășurat meciul în teren, unde elevii lui Ionel Ganea au dat serioase bătăi de cap alb-roșilor. Chiar dacă Dinamo a fost echipa mai incisivă și care și-a creat mai multe faze de poartă, defensiva ardelenilor a stat excelent în teren și a blocat orice tentativă de amenințare la poarta lui Boșneag.

Doar trei ocazii au adunat dinamoviștii în prima repriză, Steliano Filip în minutul 13 și Constantin Nica în apropierea pauzei fiind aproape de deschiderea scorului. Pauza a venit însă fără ca tabela să fie modificată, iar la vestiare Ionel Ganea a pregătit planul de bătaie.

Tehnicianul șepcilor roșii l-a trimis în teren pe Anthony Nwakaeme în minutul 60, decizie care avea să schimbe total fața jocului. Dintr-un meci controlat în mare parte de gazde, partida s-a transformat în una foarte echilibrată, Tony reușind să producă mari emoții prin pătrunderile lui vijelioase.

Nigerianul a produs o mare ocazie de gol la prima atingere de balon, iar în minutul 74 a deschis scorul. Tony a fost lansat de Ciupe în zonă centrală, a preluat exemplar în careu și l-a învins pe Bălgrădean cu un șut pe jos. 

Avantajul oaspeților n-a rezistat însă nici 10 minute. Nicolae Mușat a surprins pe toată lumea cu execuția unei lovituri libere din lateral dreapta, trimițând direct pe poartă când toată lumea se aștepta la o centrare. Boșneag a fost și el prins pe picior greșit și Dinamo restabilea egalitatea, golul fiind dedicat căpitanului dinamovist Cătălin Munteanu, care ratează restul sezonului din cauza unei accidentări.

A urmat un adevărat asediu dinamovist la poarta alb-negrilor. Cu toți jucătorii ofensivi în teren, echipa din Ștefan cel Mare s-a năpustit în ofensivă, dar ardelenii s-au baricadat în preajma propriului careu și s-au apărat eroic. Tensiunile au scăpat de sub control în prelungiri, din cauză că oaspeții trăgeau de timp, dar fluierul de final al arbitrului a pus capăt disputei. La final, Cornel Țălnar a fost foarte nervos și a refuzat să dea mâna cu Ionel Ganea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More