Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO EXCLUSIV – Utilaje de tehnică MILITARĂ încărcate în gara DEJ. Se pregătește România de RĂZBOI?

11 739

transportor blindat militar gara Dej (1)

Gara din Dej a fost luată azi cu asalt de o mulțime de militari și utilaje de tehnică militară. Acestea au fost îmbarcate pe platforme de vagoane CFR Marfă, sub atenta supraveghere a militarilor și a celor de la Poliția Militară.

Scene parcă desprinse dintr-un film de război au avult loc azi dimineață în gara din Dej. Zeci de transportoare blindate și zeci de angajați ai MApN au fost prezenți în gară la operațiunile de îmbarcare a utilajelor de luptă, iar zona a fost delimitată de către Poliția Militară.

O situație similară a fost sesizată zilele trecute în România la Ploiești, unde mai multe tancuri militare au fost fotografiate în Gara de Sud, fiind îmbarcate pentru o destinație necunoscută.

În acest caz, biroul de presă al MApN a precizat că ”un detașament de instrucție din cadrul Forțelor Terestre va participa, în perioada 12 mai – 30 iunie, la exercițiul “ROT 14-4 Combined Resolve II” desfășurat în Germania. Fotografiile publicate de dumneavoastră reprezintă o parte din tehnica militară care va participa la acest exercițiu“.

Foto: opiniatimisoarei.ro
Foto: opiniatimisoarei.ro

În cazul tehnicii militare încărcată pe platforme CFR Marfă în gara din Dej, sursele Someșeanul.ro spun că este vorba despre deplasarea tehnicii militare la un exercițiu militar la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica” de la Cincu (Brașov).

Având în vedere situația tensionată din Ucraina și zvonurile tot mai ample referitoare la o eventuală implicare a României într-un posibil război, transporturile tot mai dese de tehnică militară pe teriotoriul țării noastre nu fac decât să alimenteze starea de panică în rândul tinerilor.

Asta cu atât mai mult cu cât în urmă cu o săptămână în Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să îl deţină la recrutrare, în perioada stării de război, fapt ce a alimentat zvonurile despre o posibilă implicare a României într-un conflict armat la granița cu Ucraina.

Tocmai de aceea, MApN dorește să liniștească populația: “Ministerul Apărării Naționale infirmă categoric existența unui proces de mobilizare a rezerviștilor sau de recrutare a tinerilor. Referitor la implicarea României în vreun act militar pe teritoriul Ucrainei, Ministerul Apărarii Naționale precizează că acestea sunt speculații și trebuie evitată căderea în capcana unui război psihologic.“

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. gugu spune

  ba catalin da tu esti impotriva tuturor :)))

 2. eu spune

  nu va mai panicati degeaba! le-au dus la Cincu in aplicatie, se merge regular nu doar acum in perioada asta

 3. Mella Mella spune

  Irinuca,nu mai bine te duci tu cu caprele 😉 ,in loc sa te joci de-a jurnalista? Ce titlu e asta? Informeaza-te si apoi apuca-te de „bagat panica” in cititori !

 4. trantorescu spune

  in caz de un razboi bea basescu o lada de wisky si ii mordeste pe toti asa ca stati linistiti ca piratu vegheaza..:)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More