Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Verificări în Cluj-Napoca. Două baruri funcționau contrar interdicțiilor impuse de autorități

0 120

În cursul zilei de ieri, pe raza municipiului Cluj-Napoca, a fost desfășurată o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică, prevenirea și combaterea infracțiunilor comise în stradă, dar și pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție stabilite în vederea minimalizării riscului de infectare cu virusul Covid-19.

În cadrul activităților au participat polițiști de ordine publică și rutieră din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop”, dar și polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, transmit cei de la IPJ Cluj prin intermediul unui comunicat de presă.

Prima etapă de acțiune, desfășurată în intervalul orar 19:00 – 20:30, a vizat verificarea măsurilor de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19 în sălile de fitness și terasele deschise publicului pe raza municipiului.

Așadar au fost legitimate aproximativ 50 de persoane și verificați 13 operatori economici.

Totodată, stipulează cei de la IPJ Cluj, cu ocazia controalelor efectuate, au fost identificați doi operatori economici de pe raza municipiului Cluj-Napoca care nu respectau măsura suspendării activității (activități de tip bar) în spațiul închis, societățile deținătoare fiind sancționate fiecare cu amenda în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 55/2020.

În cea de-a doua etapă, organizată între orele 23:00 – 01:00, s-a acționat sub forma filtrelor rutiere instituite pe principalele artere de drum. S-a urmărit verificarea modului de respectare a restricțiilor de circulație a persoanelor în afara locuințelor în intervalul orar legal prevăzut.

Au fost verificate în trafic un număr de 61 de autovehicule și legitimate peste 95 de persoane. Au mai fost controlate 7 societăți comerciale privind respectarea programului de funcționare în contextul stării de alertă.

În total, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 33 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 și alte 12 ca urmare a încălcării normelor de circulație pe drumurile publice, în acord cu OUG 195/2002R, se arată în comunicatul de presă transmis redacției.

Totodată, 2 persoane au fost sancționate în conformitate cu Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, respectiv cu OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More