Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO/VIDEO – Elevii dejeni au urcat în Trenul Unirii pentru a reface istoricul drum înspre Alba Iulia

0 1.263

Elevi și profesori dejeni au urcat cu emoție în Trenul Unirii, care a plecat în această dimineață din gara Dej Călători. Vor sosi la ora 10:00 în gara Alba Iulia.

Elevi și profesori dejeni au pornit în această dimineață, la ora 05:45, spre Alba Iulia îmbarcați în Trenul Unirii, într-un proiect susținut de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj. Trenul a luat calea istoricului oraș și se va opri, pentru a lua alte grupuri de elevi și profesori, în Gherla, Cluj-Napoca, Câmpia Turzii și Teiuș.

Călătorii trenului vor avea parte la sosirea în Cluj-Napoca de un moment festiv (intonarea imnului național, Te Deum și intonarea unor cântece patriotice), iar în Teiuș vor onora amintirea eroului Ion Arion. Elevii și profesorii vor sosi în Alba Iulia în jurul orei 10:00 unde vor fi de asemenea întâmpinați printr-un moment festiv, după care vor participa la activitățile organizate la Alba Iulia pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.

Nu în ultimul rând mare le-a fost surpriza istoricilor călători căci la plecare din gara Dej au fost întâmpinați în vestibul de un decor realizat de un grup de voluntari coordonați de doamna Violeta Mureșan. Aceștia și-au dorit ca elevii și profesorii să simtă cât mai puternic semnificația unui asemenea eveniment și au creat panouri cu îndemnuri pentru Marea Unire, dar și cu imagini istorice ale Gării Dej. Panourile istorice au fost ideea doamnei profesor Gabriela Molnar care a afirmat, citată de către doamna Violeta Mureșan: „În prag de Centenar, ne-am întors în timp, contopindu-ne cu trecutul şi convocând Marea Adunare Națională…”. Panourile cu diverse fotografii în timp ale gării au fost realizate de către Lăcrămioara Săsărman.

Grupul dejenilor va sosi din Alba Iulia în jurul orei 19:48, iar o parte dintre elevii dejeni sunt însoțiți de Horațiu Moldovan și Vladu Ionelia, ambii profesori ai Colegiului Național „Andrei Mureșanu”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More