Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO/VIDEO – Românii așteaptă cu orele la granița de vest. Timpi de așteptare mari la Petea sau Nădlac

0 346

În mai multe puncte de trecere a frontierei de pe graniţa de vest şi de pe cea de sud a României se înregistrează trafic intens, a anunțat Poliția de Frontieră. La vama Petea, spre exemplu, coloanele kilometrice de mașini stau pe loc cu orele pentru a ajunge în punctele de trecere.

Imagini surprinse duminică dimineața la intrarea în țară dinspre Ungaria, în vama Petea, arată cozi lungi de autovehicule care mai mult stau pe loc decât înaintează. Coloana de mașini se întinde pe aproape 10 kilometri. Plictisiți, oamenii preferă să coboare din mașini și să se dezmorțească într-o scurtă plimbare pe jos, pe lângă coloana de autoturisme.

Potrivit mesajelor primite de la românii care așteaptă pentru a trece granița, timpii de așteptare, în coloana de mașini, a depășit două ore. Cetățeni veniți spre România din Germania, Italia, Austria sau Ungaria sunt nevoiți să îndure aceste condiții din cauza măsurilor de verificare pe care autoritățile române le impun la graniță.

”Bună dimineața. Dacă sunteți în drum spre România evitați vama Petea Satu Mare. Stăm de o oră la coadă și cred ca mai durează 2 până intram în vamă”, transmite una dintre participantele la trafic.

„A fost suplimentat personalul poliției de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Cu toate acestea, românii care vin în concediu în țară sunt obligați să suporte astfel de condiții.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More