Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO/VIDEO – Sezonul pomilor de Crăciun. Polițiștii și delictele silvice

0 195

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj desfășoară acțiuni în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic, dar și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, în colaborare cu angajați ai Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, transmit cei de la IPJ Cluj.

În cadrul acestor acțiuni sunt instituite filtre rutiere pe drumurile publice care vizează controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 49.190 lei. Totodată, în perioada 11 – 12 decembrie a.c., în urma activităților specifice derulate de polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Cluj au fost verificați patru agenți economici de profil, fiind legitimate aproximativ 40 de persoane și controlate peste 30 de autovehicule.

Așadar au fost aplicate două sancțiuni în conformitate cu prevederile legii privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 4.000 de lei, mai notează cei de la IPJ Cluj.

De exemplu, ieri, 12 decembrie, în jurul orei 06:00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică Cluj au depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Băișoara, care transporta material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență.

La aceeași dată, în jurul orei 15:00, polițiștii din Câmpia Turzii au depistat un bărbat de 44 de ani, din comuna Poiana Vadului, în timp ce comercializa pomi de Crăciun, fără a deține documente legale.

Astfel, 30 de pomi au fost confiscați și predați reprezentanților Ocolului Silvic Turda, fiind aplicată o sancțiune contravențională față de bărbat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More