Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO|Bistrița-Năsăud – 50 de case inundate, sute de apeluri la 112

0 3.512

Forțele ISU Bistrița-Năsăud sunt în plină acțiune. Aproximativ 50 de case au fost inundate și în jur de 20-30 de persoane au fost evacuate preventiv.

ISU Bistrița-Năsăud a venit transmis completări privind situația din județ după căderile masive de apă. Astfel la Jelna, conform CLSU Budacu de Jos, au fost inundate aproximativ 50 de case/curți/gospodării, iar circa 20 – 30 de persoane au fost evacuate preventiv, în condiții de siguranță (apa intrase și în case, au transmis cei de la ISU). Totodată, debitul apei a început să scadă, o parte din oameni se pot întoarce la gospodării.

În ceea ce privește municipiul Bistrița, încă din jurul orei 18.00 au fost chemați din turele libere pompierii militari și încadrează echipaje cu motopompe și alte mijloace tehnice pentru a sprijini populația. Aceeași acțiune are loc și în orașul Năsăud, dar și alte zone afectate. Din sutele de apeluri primite pe numărul de urgență unic 112, prioritatea pompierilor este reprezentată prin cazurile de evacuare a persoanelor care sunt în pericol, unde debitul apei a fost extrem de mare (Slatinita, Jelna, Dumitra, Monor).

„Toate solicitările sunt luate în evidență și în funcție de prioritizare (prioritate au misiunile în care oamenii sunt in pericol), vor fi remediate punctual, atât de către pompierii militari, cât și de către cei voluntari sau comitetele locale pentru situații de urgență.” au transmis cei de la ISU Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More