Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO/VIDEO – Cine sunt cămătarii din Turda și Câmpia Turzii săltați de mascații DIICOT

0 1.620

diicot-pistol

Patru dintre persoanele audiate de oamenii legii în cazul cămătarilor din Turda și Câmpia Turzii au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, după ce ieri polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat percheziții domiciliare într-o acțiune de destructurare a unei grupări infracționale organizate.

Membrii grupării ce acționa pe raza municipiilor Turda și Câmpia Turzii, ofereau bani cu dobândă (camată) şi exercitau violenţe şi ameninţări asupra mai multor deţinători de localuri publice în vederea impunerii unor taxe de protecţie.

20 de persoane au fost conduse ieri la audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Cluj, dintre acestea patru primind mandat de reținere pentru 24 de ore și apoi mandat de arestare pentru 29 de zile.

Cine sunt cei patru cămătari

Petre Călin Ferdean alias “Fefe” era spaima locuitorilor din Câmpia Turzii, fiind considerat unul dintre cei mai periculoși interlopi din oraș. Și-a făcut un renume prin faptul că cerea taxe de protecție, dar și dobânzi mari la împrumuturi.

Aurel Chiciudean alias ”Relu” se ocupa cu coordonarea pazei la restaurantul “La Fiesta”, din Câmpia Turzii. Încasa taxă de protecție de la clienții localului, pentru ca aceștia să fie feriți de scandaluri.

Claudiu Ghibu practica și el dobânzi uriașe la împrumuturile acordate, fiind considerat ”Nașul” lumii interlope din Turda.

Călin Mureșan alias Mâța,din Câmpia Turzii.

Cei patru au avut pe rol mai multe dosare privind diverse infracțiuni, de la lovire sau amenințare, până la trafic de substanțe interzise.

În urma perchezițiilor de miercuri de la Turda și Câmpia Turzii au fost ridicate mai multe arme deţinute de către membrii grupării, contrar prevederilor legale în vigoare.

http://youtu.be/wIctWnHi9oY

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More