Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO/VIDEO – Cum se va transforma zona de agrement Toroc Dej: bazine noi și mai mari, tobogane și faleză

1 429

someseanul-prezentare proiect parc balnear toroc

Primarul Costan Morar a prezentat în fața consilierilor locali noul proiect de extindere și modernizare a zonei de agrement Toroc Dej, una care va suferi îmbunătățiri semnificative în următoarea perioadă.

Conform edilului șef al Dejului, în acest moment este în curs de finalizare investiția în spațiile de cazare din complexul balnear Toroc, care va dispune în curând de cinci camere de cazare pentru turiști.

Însă îmbunătățirile nu se vor opri aici. Autoritățile locale au pregătit un proiect de extindere și modernizare a bazei de agrement, care va deveni astfel mai atractivă nu doar pentru dejeni, ci și pentru turiștii din alte localități.

CITIȚI ȘI:

Librărie și Cinema 3D în centrul Dejului. Noul proiect cuprinde și Muzeul Municipal Dej – FOTO/VIDEO

Potrivit noului proiect, piscina cu apă dulce existentă va fi extinsă, urmând să aibă o dimensiune de trei ori mai mare. Extinderea se va face înspre stradă, dar și înspre partea de sud, unde urmează să fie amplasate trei tobogane acvatice.

În zona cuprinsă între bazinul cu apă sărată și bazinul cu apă dulce vor fi amplasate trei piscine mai mici cu apă sărată pentru copii.

Plaja va fi extinsă în zona din spatele terenului de minifotbal de acum, începând de anul viitor, de când expiră perioada minimă de 5 ani în care nu se puteau face modificări proiectului inițial al bazei de agrement. În spatele zonei unde este amplasat acum terenul de minifotbal, urmează să fie construită o faleză.

Alte bazine cu apă dulce urmează să fie construite în zona unde este acum parcarea de la intrarea în complex, iar parcarea mare a zonei de agrement va fi extinsă în spatele terenului de fotbal acoperit.

Potrivit primarului, noul proiect este în stadiul de realizare acum, urmând ca peste aproximativ două luni de zile acesta să fie finalizat și să se depună actele necesare pentru obținerea de fonduri nerambursabile în vederea realizării proiectului. Deocamdată, în proiectul de buget pe acest an este prevăzută pentru investiții în zona de agrement Toroc suma de 35.000 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. yo spune

    cat??? 35.000 anu asta??aia nu-i ajung la plodu lu Tecar nici pt. benzina pe un an

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More