Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO/VIDEO – Dan Mănăilă, antrenor FC Unirea Dej: ”Eu dacă nu voi reuși să le antrenez inima, degeaba le antrenez picioarele”

0 109

Dan Manaila Unirea Dej

Dan Mănăilă a avut ocazia azi să-și vadă elevii la lucru pe teren, în prima partidă de verificare disputată de Unirea Dej de când antrenorul a preluat banca tehnică a dejenilor.

Unirea n-a avut nicio problemă în a-și învinge adversara la scor în meciul amical de azi, însă nu scorul a fost principalul obiectiv al lui Dan Mănăilă, ci închegarea relațiilor de joc între fotbaliștii Unirii și acomodarea cu noii veniți la echipa de pe malul Someșului.

Revenit după doi ani și jumătate la Unirea Dej, Dan Mănăilă se declară supărat de ceea ce a găsit la echipă.

”Am urmărit echipa în fiecare weekend, ce s-a întâmplat în această perioadă, cât am antrenat în Ucraina, și sunt foarte dezamăgit. Dejul este o zonă care întotdeauna a dat jucători buni, exemple sunt Deac și Papp, și vedeți că e păcat să nu se insiste pe acest lucru. Este o zonă în care poate rezulta fotbal bun și am venit cu mare plăcere, am foarte mulți prieteni în Dej și doresc ca în perioada următoare să nu mai fim cum am fost în ultimii ani, pe ultimul loc”, a declarat pentru Someșeanul.ro Dan Mănăilă, la finalul partidei amicale cu CFR Dej.

Antrenorul spune că își dorește ca, alături de jucători și de conducere, să ridice Unirea Dej în clasamentul Ligii a III-a, iar la finalul sezonului ce stă să înceapă echipa să ocupe un loc mult mai bun.

”Vă dați seama că n-aș fi venit de la Arad, atâția kilometri. Este un tip de bătălie între președinte și antrenor, este o luptă pozitivă pentru a face un lot bun, competitiv. Întotdeauna când încerci să faci un lot bun și costă. Pe acești jucători tineri pe care-i are Dejul, fără jucătorii cu experiență pe care încercăm să-i aducem lână echipă, n-o să putem să-i dezvoltăm, n-o să putem niciodată să facem din ei niște jucători buni, doar cu jucătorii tineri pe care-i avem. Eu am nevoie de ajutor în acest moment și atunci caii de sacrificiu vor fi jucătorii care vor veni.

Situația economică ne permite să aducem jucători buni și ieftini, pentru că peste tot este sărăcie. Dar dacă vom avea stabilitate, vom avea onoare și cuvânt în ceea ce ne-am propus să facem, vom reuși. Vom reuși să fim puțin mai sus”, a mai spus noul tehnician al Unirii.

Acesta a dezvăluit în exclusivitate pentru Someșeanul.ro și noile achiziții ale echipei, jucători cu experiență care au evoluat în trecut în primul eșalon sau în Liga 2, fotbaliști care vor reprezenta nucleul în jurul căruia echipa va crește și odată cu ea și jucătorii mai tineri.

”Meritul este al domnului Itu, (n.r. Mircea Itu – președintele FC Unirea Dej) să aducă acești jucători de la Bistrița. Încercăm din această zonă, Bistrița, Cluj, de unde vom reuși să aducem jucători mai buni”, a spus Dan Mănăilă.

Până în acest moment, la Unirea Dej au venit în această vară Adrian Nalați (jucător de 32 de ani care a mai evoluat pentru Gloria Bistrița, Arezzo, Perugia, Pandurii Tg. Jiu sau CSMS Iași), Claudiu Rogozan (mijlocaș de 23 de ani care a mai evoluat pentru Gloria Bistrița și Metalul Reșița), Florin Alexandru (mijlocaș de 23 de ani care a mai evoluat pentru Gloria Bistrița sau Gloria Buzău), Zoltan Balint (20 de ani, venit de la Gherla).

De asemenea, la Unirea Dej a revenit Ionuț Podină, ”jucător de mare experiență”, cum spune Mănăilă, care a mai anunțat că săptămâna viitoare la echipa de pe malul Someșului vor reveni și Souleymane Traore și Ioan Dobrău, foști fundași centrali ai Unirii din perioada când Mănăila a mai antrenat echipa dejeană.

”Eu îmi doresc încă 10-11 jucători, să facem un lot frumos și să refacem acea familie care am fost odată”, spune încrezător tehnicianul Unirii.

Mănăilă spune că nu i s-a impus un anume obiectiv la preluarea echipei de către conducerea Unirii Dej: ”Obiectivul ni-l vom impune noi. În funcție de ce jucători vom avea, în funcție de ce buget vom avea, degeaba ne dorim noi să fim pe locul 2-3, dacă nu ne putem permite să fim acolo sus. Pentru a fi pe poziții acolo sus trebuie să respecți, să nu păcălești fotbalul, să încerci să-i oferi tot ceea ce trebuie. Dar dacă ridicăm puțin ștacheta, sută la sută vom avea o poziție mai bună.”

Referitor la meciul amical de azi în compania celor de la CFR Dej, Dan Mănăilă a spus că nu l-a interesat sub nicio formă scorul, ci aspectul fizic al jucătorilor săi, determinarea din teren și legarea relațiilor de joc.

”Noi suntem în cantonament, facem și trei antrenamente pe zi. Mă interesează în acest moment să formăm un grup, o familie. Eu dacă nu voi reuși să le antrenez inima, degeaba le antrenez picioarele. Eu am nevoie de sufletul lor. Dacă ne vom aduna foarte uniți, foarte puternici, nu ne va fi teamă de nimeni. Indiferent că vom pierde sau vom câștiga, noi trebuie să rămânem foarte uniți. Ăsta este scopul meu în acest moment la Dej. Pe parcurs, lucrăm și la calitate”, a mărturisit Mănăilă.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.975894369139997.1073742026.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More