Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO/VIDEO – Francofonii de la Clubul Copiilor Dej s-au întors din Italia

0 183

Francofonii de la Clubul Copiilor Dej s-au intors din Italia (1)

Trupa ”Les Rigolos” a Clubului Copiilor Dej s-a întors de la Festivalul de Teatru Francofon pentru Elevi, desfăşurat în perioada 17 februarie – 8 martie, la Piano di Sorrento (Italia). Micii francofoni au fost primiți și de primarul Costan Morar, căruia i-au prezentat ce au făcut în Italia.

Primiți luni în biroul edilului Dejului, elevii i-au povestit primarului cum au fost primiți la Sorrento, ce au prezentat în cadrul festivalului din Italia și, mai ales, faptul că dansurile populare de pe Valea Someșului, au fost extrem de apreciate.

”Les Rigolos” au deschis Festivalul de Teatru Francofon pentru Elevi de la Sorrento cu un spectacol folcloric de dansuri populare, pentru ca apoi să prezinte pe scenă ”Povestea cu trei iezișori”, piesă de teatru adaptată după ”Capra cu trei iezi” a lui Ion Creangă, în regia profesorului Lucian Iosip.

Pentru prestația lor în cadrul festivalului, micii francofoni dejeni au fost recompensați cu Diploma de Merit pentru „Candoare şi execuţie impecabilă în joc teatral şi dansuri” şi Trofeul oraşului Piano di Sorrento.

Trupa de elevi dejeni a mai susținut un spectacol la Şcoala „Dell’ Infanzia” din Piano di Sorrento, dar și un spectacol pe scena teatrului San Giuseppe.

În cele două săptămâni cât au stat în Italia, elevii de la Clubul Copiilor Dej, însoțiți de directorul Vasile Țira și de profesorul Lucian Iosip au avut ocazia să viziteze și orașele Roma, Pompei, Padova, Florența sau Pisa.


Francofonii de la Clubul Copiilor Dej s-au intors din Italia by Irina Maxim

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More