Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO/VIDEO – Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej, partener într-un proiect multilateral internațional

0 191

Liceul Tehnologic Constantin Brancusi” Dej partener intr-un proiect international (6)

Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” din Dej a participat în lunile noiembrie 2013, respectiv februarie 2014, la reuniunile de din Germania (Hagen) și Norvegia (Tromso), în cadrul unui proiect multilateral internațional Comenius, cu finanțare europeană, alături de licee similare din Austria, Franța, Germania, Norvegia și Turcia.

Titlul proiectului este “Starting a Professional Career” iar tema acestuia o reprezintă dezvoltarea profesională și cariera absolvenților de liceu. Produsul final va fi un ghid al absolventului de liceu pentru piața europeană a muncii, ghid ce va cuprinde materiale realizate de elevi pe parcursul celor doi ani de proiect.

În cadrul celor două etape amintite, elevii au realizat și prezentat materiale privind eticheta în relațiile de afaceri, procedurile de recrutare din fiecare țară parteneră, perspectivele de angajare ale tinerilor după absolvirea liceului. S-au desfășurat vizite de lucru în companii din țările partenere, s-au urmărit prezentări ale unor agenții locale de ocupare a forței de muncă, s-au purtat discuții și interviuri cu reprezentanți ai mediului de afaceri din țările vizitate.

Elevii au venit în contact cu piața muncii, având astfel oportunitatea să observe și să descopere modul de lucru și atitudinea față de muncă a tinerilor din alte țări europene. În acest context, probabil cele mai importante aspecte au fost cooperarea tinerilor europeni, schimbul de experiență, dezvoltarea abilităților de comunicare în “limba Uniunii Europene”, sesizarea variabilelor dar și a constantelor din culturile celor șase țări implicate.

Elevii români au făcut cinste instituției reprezentate, regiunii și țării, prin munca depusă, seriozitate, punctualitate, responsabilitate, calitatea lucrărilor, nivelul de cunoaștere a limbii engleze și fluența comunicării.

Din delegații au făcut parte:

Germania- elevii: Ababei Ionuț, Cordea Marcela, Horvat Ștefana, Porfire Victor

– profesorii: Ungureșan Rozalia- coordonator de proiect, Șimon Raluca, Viman Maria

Norvegia- elevii: Ababei Ionut, Cordea Marcela, Horvat Ștefana

– profesorii: Ungureșan Rozalia- coordonator  de proiect, Șimon Raluca, Ardelean Mihaela.


Liceul Constantin Brancusi Dej – Comenius by Irina Maxim

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More