Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO/VIDEO – Potopul s-a abătut asupra Dejului și a localităților din zonă! Zeci de case inundate, ape de 3 metri în unele zone

1 265

Natura s-a dezlănțuit, sâmbătă după-masă, în Dej și în localitățile din împrejurimi. Zeci de case din Viile Dejului și de pe Valea Jichișului, Cășeiu, Rugășești și Sălica sunt inundate. În Dej, Valea Salcă a crescut cu trei metri și riscă să inunde centrul orașului.

Puhoaiele de apă au pătruns în zeci de locuințe, pompierii și echipele de salvare sunt în zonele afectate.
În zona podului ce trece peste Valea Salcă, în Dej, polițiștii au început să evacueze populația din calea apelor. Printre cei evacuați se află și o persoană imobilizată pentru care s-a solicitat o ambulanță, dar a fost dusă la spital cu o mașină de poliție.

Polițiștii au interzis trecerea mașinilor peste podul ce traversează Valea Salcă și asta pentru că el riscă să se rupă.

UPDATE – 21.10.
Potrivit informațiilor de la ora 21.00, în Rugășești sunt inundate 40 de gospodării, în Codor 10, în Viile Jichișului 20 și în Dej alte câteva zeci.

Puhoaiele de apă au ajuns în centrul orașului Dej. Potrivit pompierilor, astfel de inundații nu au mai avut loc la Dej din 1970.

UPDATE 21:55

Valea Salcă din centrul Dejului a ieșit în stradă. Mai multe case din zona străzii Avram Iancu dar și de pe Regina Maria sunt inundate, apa ieșind pe străzi atât în zona Policlinicii, cât și în zona Spitalului Municipal Dej, unde circulația auto este blocată.

Apa din Valea Salcă a inundat și subsolul clădirii noi a Colegiului Național Andrei Mureșanu.

De asemenea, mai multe case din zona străzii Varga Katalina au subsolurile inundate.

Viceprimarul Dejului, Aurelian Mureșan, se află în teren în această seară în sprijinul locuitorilor. Viceprimarul a solicitat ajutor de urgență echipelor de salvatori de la Gherla dar și de la Beclean, care sunt pregătiți să intervină în caz de nevoie.

Primarul Costan Morar s-a aflat azi în teren în localitățile de pe Valea Jichișului, dar și în zona Șomcutului, unde alte zeci de case au fost afectat de inundații.

Situația este disperată pentru sute de locuitori din zona Dejului.

ACTUALIZARE 22:15

Autoritățile locale fac apel la cetățeni să nu iasă cu mașinile pe străzi în zona centrală decât dacă este absolut nevoie. Mai multe străzi sunt inundate iar circulația rutieră este blocată.

De asemenea se face apel la cetățeni să ajute cum pot vecinii afectați de inundații, dacă starea lor o permite. Primarul și viceprimarul Dejului, dar și alți reprezentanți ai autorităților locale sunt în teren pentru a evalua situația și a oferi sprijin cetățenilor.

UPDATE – 23.00
În Dej a ajuns și președintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, alături de șeful ISU Cluj, Ioan Moldovan.

La această oră au ajuns la Dej 5 echipaje de pompieri cu motopompe. Pompierii încearcă să scoată, pe rând, apa din gospodăriile afectate de inundații.

Vestea proastă este că la Dej ploile nu s-au oprit, iar apele inundă în continuare și alte locuințe, fără ca cineva să poată opri fenomenul.

URMĂRILE POTOPULUI: Peste 200 de case inundate în zona Dej. Pagubele sunt uriașe – FOTO/VIDEO

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1110558625673570.1073742215.467241263338646&type=3

REVENIM CU INFORMAȚII ȘI IMAGINI VIDEO

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Calin spune

    Din păcate toate astea se întâmpla tot din cauza oamenilor care muncesc din greu duminica in pădure cu drujba „la picnic”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More