Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO/VIDEO – Vrea casă de la Primăria Dej și amenință că se sinucide

0 281

Un bărbat din Dej, județul Cluj, s-a urcat marți dimineață pe un stâlp de telefonie mobilă și amenință că se aruncă în gol dacă primăria nu-i pune la dispoziție o locuință. Cetățeanul de etnie rromă a cerut să vorbească cu primarul Morar Costan, dar edilul și-a delegat subordonații să poarte negocieri cu el.

S-a aflat de incident în jurul ore 09:00, atunci când bărbatul s-a urcat pe stâlpul înalt de aproximativ 30 de metri. În cartierul Sărata din Dej, cunoscut ca fiind cartierul țiganilor, au ajuns forțe impresionante de ordine, dar și pompierii sau echipaje medicale.

Bărbatul are aproximativ 28 de ani și stă cocoțat pe stâlp de mai bine de o oră. Acesta a avut ieri o discuție cu primarul Costan Morar, solicitând o locuință socială, însă edilul i-a explicat că nu are posibilitate să-i ofere așa ceva, astfel că bărbatul a recurs la gesturi extreme.

Încurajat de câteva rude care locuiesc în zona Sărata, bărbatul s-a urcat în această dimineață pe stâlpul înalt de 30 de metri, amenințând că se va arunca în gol dacă la fața locului nu vine primarul, care să-i acorde o locuință.

La un moment dat, două angajate ale Primăriei Dej s-au deplasat la fața locului, promițându-i bărbatului că îi va fi acordată o parcelă de teren de 40 de metri pătrați, pe care acesta să-și construiască o locuință.

Bărbatul nu s-a lăsat însă înduplecat, crescând valoarea solicitărilor sale. Acesta spunea că nu are ce face cu bucata de teren, pentru că nu are bani pentru autorizații de construcție sau proiecte și nici pentru construirea unei locuințe, spunând că el are nevoie de o locuință gata construită, care să aibă măcar o cameră și o bucătărie.

Acesta a pus ochii pe o locuință aflată în respectiva zonă, construcție care a fost alocată ca locuință socială unei alte persoane. Oamenii din zonă spun că acea casă nu este locuită, că proprietarul acesteia mai are și alte locuințe, astfel că aceasta ar fi cea mai bună soluție pentru bărbatul care amenința că se sinucide.

Totuși, municipalitatea nu a putut răspunde solicitărilor scandalagiului, astfel că acesta a fost convins până la urmă de liderul romilor din Dej, Ilie Trancă, să coboare, primind asigurări că nu are nevoie de autorizație de construcție și alte avize pentru a-și ridica locuința.

Bărbatul spune că nu a găsit altă soluție pentru a obține locuința pentru el, femeia și copilul de un an de zile, și că nu vrea să se întoarcă la închisoare pentru a fi sigur că are un acoperiș deasupra capului.

Înarmate cu o ruletă, angajatele Primăriei Dej au măsurat cu atenție parcela de teren de 40 de metri pătrați pe care bărbatul și-a ales-o, delimitând suprafața.

Rămâne de văzut dacă acesta își va construi până la urmă locuința. Oricum, acesta trebuie să răspundă în fața legii pentru încălcarea unei proprietăți private, prin pătrunderea în zona delimitată a antenei de telefonie mobilă și pe stâlpul acesteia, și pentru deranjarea ordinii și liniștii publice.

Timp de peste două ore mai multe echipaje de poliție, jandarmerie, ambulanță, pompieri și poliție locală au fost blocate în zona Sărata din Dej, până când bărbatul a coborât de pe stâlp.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More