Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO/VIDEO – Ziua Poliției Române sărbătorită la Dej cu demonstrații spectaculoase

0 250

Ziua Politiei Romane la Dej (22)

Caravana IPJ Cluj a ajuns miercuri și la Dej, în cadrul seriei de evenimente organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Poliției Române.

Începând cu ora 12:00 Piața Bobâlna a fost o adevărată scenă de război, efective sporite ale poliției clujene și dejene prezentând armamentul, aparatura și tehnica din dotare, după care a urmat o spectaculoasă demonstrație a unei situații de amenințare cu bombă și luare de ostatici.

Numeroșii copii prezenți la această acțiune au putut vedea, rând pe rând, cum se iau amprentele de către criminaliști, au făcut cunoștință cu câinele polițist, dar și cu armamentul din dotarea forțelor speciale ale poliției.

Un punct de atracție a fost și traseul special amenajat pentru cei mici, care au condus mașinuțe sub atenta îndrumare a polițiștilor, la finalul traseului primind câte un permis de conducere pentru copii.

Seria manifestărilor de la Dej a fost deschisă oficial de către primarul Costan Morar, după care au luat cuvântul chestorul de poliție Tudor Grindean, șeful IPJ Cluj, dar și deputatul Cornel Itu.

Cel mai spectaculos moment al zilei a fost demonstrația făcută de polițiști în cazul unei luări de ostatici. S-a tras cu pistolul, ostaticul a fost eliberat, iar răpitorul a fost reținut de forțele speciale. Apoi în scenă a intrat câinele polițist, specializat în detectarea explozibililor. Patrupedul a descoperit bomba, iar aceasta a fost detonată de la distanță cu ajutorul unui robot.


Ziua Politiei Romane la Dej by Irina Maxim

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More