Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fraudă de aproape 74 de mii de euro oprită la timp

0 288

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale desfășoară cercetări într-un dosar penal privind comiterea de tentativă la infracțiunea de fraudă informatică și acces ilegal la un sistem informatic. În urma verificărilor desfășurate de polițiști a fost sistată tranzacția.

Astfel potrivit celor de la IPJ Cluj, cercetările au fost demarate la data de 21 mai, în urma unei sesizări din partea reprezentantului unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, despre faptul că pe adresa de e-mail a operatorului economic au fost primite mai multe notificări, solicitându-se achitarea unor facturi fiscale restante, în valoare de 73.950,30 euro.

Facturile ar fi reprezentat contravaloarea unor produse achiziționate de către operatorul economic din Cluj-Napoca de la o societate comercială din Franța. Între cele două societăți comerciale există o colaborare de peste 15 ani.

Plata facturilor era solicitată într-un cont bancar diferit față de cel utilizat în mod frecvent în relația de colaborare a celor două societăți, aspect care l-a determinat pe reprezentantul societății clujene să sesizeze polițiștii.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că adresa de e-mail a societății din Cluj-Napoca ar fi fost accesată ilegal, fiind trimise mai multe solicitări pentru plata urgentă a unor facturi restante, aparent din partea societății economice franceze.

Din analiza e-mailurilor respective s-a constatat că acestea ar fi fost expediate de la adrese localizate în Nigeria, și nu în Franța.

Societatea economică franceză a fost informată cu privire la infracțiunea de tentativă de fraudă informatică.

Tranzacția sumei de aproximativ 74.000 de euro nu a fost efectuată, reușindu-se astfel stoparea săvârșirii infracțiunii de fraudă informatică.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, în vederea identificării autorilor faptei și stabilirii întregii activități infracționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More