Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Fujikura nu pleacă din județul Cluj. Doar reduce personalul

0 3.853

Câteva publicații din mediul online clujean anunțau în cursul zilei de ieri faptul că japonezii de la Fujikura se pregătesc să-și strângă catrafusele și să plece de tot din România, urmând să închidă cele două fabrici din Dej și Cluj-Napoca pentru a se muta cu producția în Republica Moldova.

Nimic mai fals, spun reprezentanții Fujikura, care doresc să ofere lămuriri după panica ce s-a instalat în rândul angajaților și familiilor acestora. Fujikura avea anul trecut la cele patru fabrici din județul Cluj 6.000 de angajați, pentru ca în acest moment numărul angajaților să scadă la 4.000, după ce încă din 2015 angajatorul japonez a demarat restructurarea de personal, care continuă și în ziua de azi.

Chiar dacă încă mai face angajări, în special în sectorul de producție, Fujikura scade treptat numărul total al angajaților, dar asta nu înseamnă că închide fabricile, ținta conducerii fiind ca până anul viitor numărul total de angajați să ajungă la 3.500.

Potrivit lui Paul Pătraşcu, HR se­nior manager Eastern Europe al producă­torului de compo­nente auto Fujikura Automotive, fabricile din Dej și Cluj-Napoca ale companiei japoneze rămân în continuare în România și nu se pune problema ca acestea să fie închise și mii de angajați să rămână pe drumuri.

Mai mult, Paul Pătrașcu spune că reducerea de personal vizează în proporție de 95% doar fabricile din Cluj-Napoca, în timp ce cele din Dej nu vor fi prea afectate nici de această măsură, având în vedere că în producția de la Dej au intrat produse noi care merg bine, ceea ce înseamnă că și activitatea fabricii merge înainte. Tocmai de aceea, reprezentantul conducerii producătorului japonez spune că s-a creat panică inutilă în cele două localități, printre angajați și familiile acestora, având în vedere că toată lumea își făcea griji că vor rămâne fără loc de muncă în prag de sărbători.

Asigurările date de către conducerea Fujikura sunt întărite și de primarul Dejului, Costan Morar: ”Referitor la ultimele informaţii privind Fujikura, precizez că nu este vorba de relocarea fabricii de la Dej. Având în vedere că societatea este una din principalii angajatori în municipiul Dej, din discuţiile pe care le-am purtat cu conducerea societăţii,  nu se pune problema de relocare a activităţii de producţie de la Dej, fabrica rămânând în continuare în municipiul nostru cu activitate de producţie similară ca şi până acum.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More