Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Funcționar public al Primăriei Săpânța, declarat incompatibil de ANI

0 264

agentia nationala de integritate ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Marinela Roman, funcționar public în cadrul Primăriei Comunei Săpânța, Județul Maramureș.

Declararea stării de incompatibilitate s-a decis întrucât, începând cu data de 01 iunie 2012, aceasta deține, simultan, atât funcția de Contabil șef în cadrul Primăriei Comunei Săpânța, cât și funcția de Contabil șef în cadrul Școlii Gimnaziale Săpânța.

Astfel, ROMAN MARINELA a încălcat atât dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ‘Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează […] în cadrul autorităților sau instituțiilor publice’, cât și dispozițiile art. 97, alin. (2), lit. b) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ‘Raportul de serviciu al funcționarului public se suspendă până la încetarea funcției eligibile sau a funcției de demnitate publică, în cazul în care funcționarul public a fost ales sau numit’, se arată în comunicatul de presă al ANI.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. ROMAN MARINELA nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

‘Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului’.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More