Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Funcționarii publici intră din nou în grevă. Sunt nemulțumiți de prevederile legii salarizării

0 347

Sindicatele din administrația publică au anunțat că miercuri vor declanșa acțiuni de protest, grevă japoneză și chiar pichetări pentru a își arăta nemulțumirea privind legea salarizării unitare.

„Federaţiile sindicatelor din administraţia publica locală sunt profund indignate şi dezaprobă modul de desfăşurare a dezbaterilor publice, în Comisia de muncă, familie şi protecţie socială din Senat, pe seama proiectului legii – cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).

Funcţionarii sunt nemulţumiţi că primarii pot stabili salariile subalternilor după bunul plac, aşa că au ieşit în stradă.

”Toată dezbaterea nu a fost decât un simulacru care a avut drept scop crearea unei aparenţe de legitimitate a unui proiect de act normativ prin care se instituie un tratament salarial diferit, pentru cei care au aceleaşi funcţii şi desfăşoară aceeaşi activitate, în funcţie de interese şi afinităţi obscure”, precizează în comunicatul de presă Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).

Astfel, dacă aţi plănuit să vă plătiţi taxele şi impozitele ori să scoateţi anumite documente de la primărie, aţi ales o zi proastă. S-ar putea să vă treziţi în faţa unor ghişee închise, pentru că sunt proteste în primăriile din toata ţara.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More