Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Furt din Seini. A spart un magazin pentru două motofierăstraie

0 68

Un tânăr, în vârstă de 21 de ani, este cercetat pentru furt. A spart un magazin pentru a sustrage două motofierăstraie.

Pentru a scăpa de bunurile pe care le fură și pentru a îngreuna recuperarea lor de către polițiști, hoții le înstrăinează cât mai repede posibil. De obicei le vând unor terțe persoane la prețuri mai mici.

Aceeași metodă s-a vrut implementată și cu două motofierăstraie, în valoare de 7.400 lei, care au fost sustrase în noaptea de luni spre marți dintr-o anexă a unei societăți comerciale din Seini.

De cum a fost sesizată despre producerea furtului, Poliția orașului Seini a demarat activitățile informativ-operative și în scurt timp a dat de urma hoțului și a bunurilor sustrase. Polițiștii au constatat că un tânăr de 21 de ani dintr-o comună din județul Satu Mare, a pătruns prin efracție în incinta societății, de unde a sustras cele două motofierăstraie, pe care le-a vândut unei alte persoane din aceeași comună, la prețul de 1.000 de lei.

Bunurile au fost recuperate și predate părții vătămate, iar pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Atragem atenția cetățenilor să fie vigilenți atunci când li se oferă spre achiziționare, de către diverse persoane fizice, bunuri având un preț prea atractiv și chiar să sesizeze poliția. În cele mai multe cazuri acele bunuri pot proveni dintr-o activitate infracțională, iar dacă polițiștii identifică făptașul și dă de urma bunurilor sustrase, cumpărătorul riscă să rămână și fără bunuri, care sunt restituite părților vătămate, și fără bani, transmit cei de la IPJ Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More