Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Furtuna a provocat ravagii și în comuna Mica. Peste 20 de gospodării au fost afectate – FOTO/VIDEO

0 125

Furtuna de duminică după-amiază și-a făcut simțită violent prezența și în comuna Mica, lângă Dej, unde 25 de gospodării au fost afectate, dintre care trei case au rămas fără acoperiș.

Potrivit primelor estimări realizate în teren de către autoritățile locale, dintre cele 25 de gospodării afectate, unele au înregistrat pagube la nivelul acoperișurilor, în timp ce altele au înregistrat daune la anexele gospodărești.

În localitatea Mănăstirea un stâlp de electricitate a fost rupt și a căzut pe carosabil în fața bisericii, circulația rutieră desfășurându-se pe un singur sens până la remedierea defecțiunilor.

De asemenea, în Sânmărghita mai multe fire de curent au căzut la pământ, ceea ce a dus la întreruperea energiei electrice în toată zona comunei.

Potrivit primarului Tiberiu Zelencz, la nivelul întregii comune s-au înregistrat 32 de cereri de ajutor pentru reparațiile ulterioare. Edilul comunei spune că trei case au rămas fără acoperiș, dar că în comună s-au mai înregistrat autoturisme avariate, pagube la locuințe și anexe gospodărești, primarul dând asigurări că toate familiile afectate vor fi despăgubite parțial de la bugetul local.

”Nimeni nu își dorește să treacă prin astfel de momente,însă în ceea ce mă privește sunt alături de fiecare om din comuna noastră. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au sesizat problemele cu care se confruntă și totodată le mulțumesc și celor care au sărit în ajutorul concetățenilor lor. Dacă mai există familii care au înregistrat pagube, vă rog să ne transmiteți cereri pentru despăgubiri, până miercuri 20 septembrie 2017”, transmite primarul Tiberiu Zelencz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More