Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Furtună puternică la Turda. Vântul puternic și ploaia torențială au măturat totul în cale – VIDEO

0 2.114

Parcă s-a dezlănţuit iadul sâmbătă seara în zona Turda, mai multe localităţi fiind afectate de furtuna puternică.

După o ploaie de nicio oră, mai multe străzi au fost complet acoperite de ape, beciurile gospodăriilor și grădinile au fost inundate, iar copacii smulși din rădăcini.

Fulgerele au făcut spectacol pe cer, iar vântul a suflat atât de puternic încât a pus la pământ mai mulţi arbori. Din cauza unor copaci prăbuşiţi pe şosea, circulaţia pe câteva drumuri a fost îngreunată. În unele localităţi a plouat cu grindină.

Bilanțul intervențiilor ISU Cluj:

Ca urmare a fenomenelor meteo extreme care s-au manifestat pe parcursul serii și nopții trecute, cele mai semnificative efecte au fost înregistrate în municipiul Turda. Pompierii turdeni au acționat, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de urgență din cadrul Primăriei municipiului Turda:

  • pentru evacuarea apei acumulate ca urmare a căderii precipitațiilor abundente din cinci gospodării situate pe străzile Panait Cerna, Intrarea Ion Corvin, Geroge Barițiu,
  • pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil pe străzile Constructorilor, Aviatorilor, Rapsodiei, Arieșului și Lotus,
  • pentru degajarea unui arbore căzut pe autoturism pe strada Pietroasa,
  • pentru degajarea unui arbore căzut pe o casă pe strada Arieșului
  • și pentru degajarea unor elemente de construcție surpate și a pietrișului acumulat pe strada George Barițiu unde a acționat buldoexcavatorul din dotarea ISU Cluj.

Pe str. Intrarea Ion Corvin au fost înregistrate cele mai multe solicitări pentru case inundate (cca 20), având în vedere că strada se afla în lucrări de reabilitare, iar acolo a fost necesară intervenția companiei de apă și a companiei de administrare a domeniului public din municipiul Turda. Pompierii au acționat doar în două locații restul fiind gestionate de către echipele de intervenție a celor două companii.

Apeluri individuale pentru evacuarea apei din gospodării au mai fost primite din localitățile Aghireșu Fabrici, Mihai Viteazul și Săndulești, însă doar în Aghireșu Fabrici a fost necesară intervenția pompierilor pentru evacuare apei.

O situație mai aparte gestionată de pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Gilău, pe parcursul nopții trecute, a fost înregistrată între localitățile Șomeșul Rece și Mărișel unde a fost necesară intervenția pentru a degaja mai mulți arbori căzuți pe carosabil. Aceștia au fost doborâți ca urmare a fenomenelor meteo extreme și blocau în întregime carosabilul, astfel încât a fost redat accesul pentru cca 50 de mașini care așteptau în coloană.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More