Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Furtunile au făcut ravagii în zona Maramureş și Bistrița

0 49

Copaci doborâți de vântul puternic peste mașini și case, acoperișuri de bloc smulse de vijelie, beciuri și grădini inundate sau arbori doborâți pe carosabil, sunt doar câteva dintre ravagiile provocate de furtunile de vineri după-amiaza din zona Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Potrivit unui comunicat al ISU Maramureş transmis, vineri, probleme cauzate de condiţiile meteo au fost înregistrate în Sighetu Marmaţiei şi în Baia Mare.

„S-a intervenit pentru îndepărtarea unui copac căzut peste acoperişul unei case din Sighetu Marmaţiei şi a mai multor copaci căzuţi pe carosabil sau peste autoturisme pe străzi din Baia Mare. De asemenea, s-a balizat zona pentru a preveni producerea unor eventuale situaţii de urgenţă, în cazul a două acoperişuri de bloc, tot din Baia Mare, care s-au dislocat din cauza vântului puternic”, se arată în documentul citat.

Pompierii au intervenit şi în municipiul Baia Mare pentru înlăturarea efectelor produse de vijelie.

În Bistrița-Năsăud, Drumul Naţional 17 D, între Năsud şi Sîngeorz-Băi, a fost blocat, vineri, după ce mai mulţi copaci au căzut pe carosabil în urma unei furtuni.

Doi copaci au căzut pe carosabil, vineri, blocând ambele sensuri de mers pe Drumul Naţional 17 D în zona localităţii Nepos, după o furtună puternică de doar câteva minute.

„Doi copaci au căzut din cauza furtunii pe DN 17 D, în zona localităţii Nepos, ambele sensuri de circulaţie fiind blocate. La faţa locului intervin Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile apropiate”, anunţă purtătorul de cuvânt al Conform Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud (CJSUBN), plt. Maj. Marius Rus.

Echipaje de intervenție au fost alocate în zonele în care au fost semnalate situații de urgență (copac căzut pe mașină – mun. Bistrița, Aleea Voinicului; Nepos, DN 17 D, drum național blocat – 2 copaci căzuți pe partea carosabilă, Strâmba – 3 copaci căzuți pe drum, circulație blocată etc).

Situația operativă este monitorizată în permanență de către CJSU Bistrița – Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More