Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Furturi clarificate de poliţiştii maramureşeni

0 58

furt-arestat-catuse

În urma cercetărilor şi măsurilor întreprinse de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, a fost identificat un băimărean de 24 de ani, cu antecedente penale, bănuit de comiterea mai multor furturi.

Acesta, în perioada 31 mai – 06 iulie a.c., a comis cinci furturi din autoturisme parcate pe străzile Ion Şugariu, Progresului, Republicii, George Coşbuc şi Independenţei iar în 07 iulie a.c. a sustras 80 metri cablu telefonic de pe stâlpi amplasaţi pe strada Barajului din Baia Mare. Prejudiciul total cauzat este de 6100 lei şi a fost recuperat parţial şi restituit părţilor vătămate.

Băimăreanul a fost reţinut de poliţişti şi ulterior prezentat instanţei care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Tot la Baia Mare, poliţiştii au clarificat alte două furturi.

Doi maramureşeni, un bărbat şi o femeie în vârstă de 38 şi 33 de ani, au sustras dintr-o locuinţă, în care erau plătiţi să facă curăţenie periodic, mai multe bijuterii din aur.

Un băimărean de 23 de ani, în 12 iulie a.c., a sustras o bicicletă lăsată neasigurată în faţa unei farmacii de pe strada Păşunii.

La Sighetu Marmaţiei, poliţiştii au identificat doi minori, în vârstă de 15 şi 16 ani din localitate, care în 08 iulie a.c. au sustras dintr-un garaj bunuri în valoare de 1000 lei. Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti şi restituit părţii vătămate.

Un bărbat de 40 de ani din Sighetu Marmaţiei, în noaptea de 27/28 mai a.c., a pătruns prin efracţie în incinta societăţii comerciale la care este angajat, situată pe raza localităţii Vadu Izei, de unde a sustras trei pistoale de capsat şi o freză de prelucrare a lemnului. Prejudiciul, în valoare de 1200 de euro, a fost recuperat de poliţişti şi restituit societăţii.

La Şomcuta Mare, poliţiştii au identificat doi minori, în vârstă de 9 şi 11 ani din localitate care, în 10 iulie a.c., în jurul orei 19.00, au sustras un telefon mobil dintr-un autoturism lăsat neasigurat pe strada Cornului. Telefonul, în valoare de 257 lei, a fost recuperat şi restituit proprietarului.

Poliţiştii din Coroieni, în 11 iulie a.c., s-au sesizat din oficiu că doi bărbaţi, de 37 şi 32 de ani, din satul Vălenii Lăpuşului transportă cu o căruţă otavă furată. Cei doi au sustras otava din locul numit ,,Pe Poduri”, de pe un teren care aparţine unui bărbat din aceeaşi localitate.

Investigaţiile efectuate de poliţiştii din Ulmeni au dus la identificarea unui bărbat bănuit de comiterea mai multor furturi. Acesta, în vârstă de 33 de ani, din satul Chelinţa, cu antecedente penale, în perioada ianuarie – iunie 2014 a comis mai multe furturi pe raza localităţii Ulmeni şi a comunelor învecinate. El a pătruns prin efracţie în locuinţe, case de vacanţă şi autoturisme de unde a sustras bunuri alimentare şi nealimentare. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti şi apoi prezentat instanţei care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În toate aceste cazuri poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More