Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gabriel Oprea, cercetat într-un nou dosar. Și-a luat mașină de lux pentru coloana oficială

0 45

Un nou dosar pe numele fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. Procurorii anticorupție cer din nou ridicarea imunității parlamentare a senatorului, care este cercetat de DNA într-un nou dosar.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de Gabriel Oprea, în dosarul în care sunt cercetați foști șefi ai DIPI.

„În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, la data faptei viceprim-ministru pentru securitate națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, se arată într-un comunicat al DNA.

DNA precizează că, la 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă, și Gabriel-Nicolae Pavel, șef al Serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor.

„Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție. Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei. În perioada 21 august — octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului Audi A8, achiziționat în modalitatea de mai sus”, susțin procurorii.

Fostul ministru a dispus suplimentarea fondurilor acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism de lux. Mașina a fost apoi folosită de Oprea  pentru a se deplasa în coloanele oficiale.

Fostul șef al DGIPI a fost demis pe 10 februarie  de premierul Dacian Cioloş, din funcția de şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Nicolae Gheorghe este urmărit penal pentru:

– complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
– două infracțiuni de deturnare de fonduri, dintre care una în formă continuată (11 acte materiale).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More