Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gabriel Resources va cere despăgubiri de 4 miliarde de dolari dacă proiectul Roşia Montană cade

1 262

someseanul-Cluj-Salvati Rosia Montana (18)

Jonathan Henry, directorul general al companiei Gabriel Resources, a declarat că în cazul în care Parlamentul va respinge săptămâna viitoare proiectul de exploatare a aurului la Roşia Montană, compania Gabriel Resources va cere despăgubiri de 4 miliarde de dolari statului român.

„În cazul în care Camera Deputaţilor respinge proiectul, vom continua notificarea oficială de începere a litigiului pentru încălcări multiple ale tratatelor internaţionale de investiţii, pentru a obţine cel puţin 4 miliarde de dolari SUA”, a declarat Henry  într-un interviu pentru The Globe and Mail.

„Cazul nostru este foarte puternic şi vom face public faptul că efortul României de atragere a investiţiilor străine va avea mult de suferit”, a adăugat Jonathan Henry.

„Nu pot şi nu am de gând să fiu avocatul cuiva care dă în judecată statul român, spun doar că acest lucru probabil că se va întâmpla. (…) Sunt evaluări făcute (asupra eventualelor despăgubiri, n.r.), sunt evaluări făcute de până la două miliarde de dolari calculate de către companie, însă nu vreau să vorbesc eu în numele celor care eventual vor acţiona în judecată statul român, eu aş vrea să nu plătim nimic”, a declarat  Ponta la începutul săptămânii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More