Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gabriel Zetea, demisie în urma rezultatelor PSD la prezidențiale

0 1.016

Gabriel Zetea renunță la mandatul său de vicepreședinte PSD pentru Regiunea de Nord Vest.

Gabriel Valer Zetea, bine cunoscut în cercurile social-democrate, și-a anunțat demisia din funcția de vicepreședinte PSD pentru Regiunea de Nord Vest. Motivația acestui gest a pornit de la rezultatele dezastruoase ale partidului în cursa pentru prezidențiale.

Totodată Zetea recunoaște greșelile PSD și le afirmă tacit, începând de la Ordonanța 13 până la evenimentele violente din 10 august 2018.

La sedința Comitetului Executiv National de ieri am luat decizia de a-mi depune mandatul de vicepresedinte PSD pentru Regiunea de Nord-Vest. Am considerat ca, dupa rezultatele electorale slabe ale PSD la alegerile prezidentiale, este un gest de onoare, dar si gestul necesar pe care trebuie sa il faca intreaga conducere a partidului, a scris Gabriel Zetea pe pagina sa de Facebook.

În discursul său, domnul Zetea își arată susținerea pentru noul lider, Marcel Ciolacu, și vorbește despre necesitatea unei reforme a partidului. Redăm în rândurile de mai jos, restul cuvintelor lui Gabriel Zetea.

Trebuie sa ne asumam, in sfarsit, liberi de orice constrangere, greselile PSD din anii trecuti. Ordonanta 13, demiterile Guvernelor PSD Grindeanu si Tudose, 10 August sau esecul mentinerii unei coalitii la guvernare dupa alegerile europarlamentare sunt doar cateva dintre greselile politice majore ale partidului nostru. A venit vremea, cu adevarat, „sa depasim negatia” (cum a si spus deja Marcel Ciolacu) si sa intelegem ca am tacut prea mult. Am tacut si eu, exact cand trebuia sa fiu mai ferm. In numele transilvanenilor social-democrați. In numele maramuresenilor.

Asta voi face, in schimb, acum. PSD are nevoie de transilvaneni mandri. Victor Negrescu, Radu Moldovan, Ioan Mang sau Tiberiu Marc sunt psd-isti alaturi de care imi pot asuma in continuare o reforma a PSD. Suntem oameni cinstiti, muncitori si cu principii solide care pot lupta pentru idealurile unei stangi politice democratice, europene.

Voi propune noii conduceri interimare a PSD (in calitate de membru si reprezentatant al Regiunii Nord-Vest in noul Birou Interimar) proiecte pentru o stanga politica reformata pe alte principii. Transparenta, platforme deschise tuturor simpatizantilor, reprezentare onorabila, meritocratie, politici publice social democrate pentru oameni, pentru cei multi. Toate acestea vor fi transpuse in documente programatice pentru viitorul Congres al PSD.

Reformarea profunda a unui partid este o sarcina grea. Nimeni nu a reusit asta cu adevarat pana azi. Niciun alt partid. Dar, daca un partid in Romania ar putea sa faca asta, atunci acest partid este Partidul Social Democrat!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More