Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gabriel Zetea: „Iohannis caută cu toată forța instabilitatea, provoacă de fiecare dată când deschide gura”

0 2.064

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, explică într-o postare pe Facebook că a fost unul dintre membrii care s-a opus suspendării Președintelui. Aceasta însă până acum.

„Am fost pe parcursul acestui an unul dintre membrii PSD care m-am tot opus demarării procedurii de suspendare a președintelui Iohannis. Din păcate după ultimele declarații de ieri ale președintelui Iohannis rămân cu din ce în ce mai puține argumente în fata colegilor din PSD care cer imperativ suspendarea” așa își începe Gabriel Zetea discursul publicat pe pagina sa personală de Facebook.

El afirmă că a căutat întotdeauna stabilitatea politică și că o suspendare a Președintelui ar duce la „deturnarea atenției de la măsurile pe care Guvernul PSD-ALDE le ia în fiecare zi pentru români.” Însă Președintele Klaus Iohannis cere el însuși procedurile de suspendare prin comportamentul și declarațiile sale recente, continuă Zetea.

„Președintele Iohannis caută cu toată forța instabilitatea, provoacă de fiecare dată când deschide gura, atacă cu sau fără motiv în fiecare zi Coaliția PSD-ALDE, instigă la proteste de stradă susținând chiar violențele dacă asta ar duce la căderea guvernului, blamează instituții ale Statului Român (cum este de pildă Jandarmeria) doar pentru că nu este sub controlul său și susține alte instituții de forță închizând ochii voit la protocoalele secrete declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională.”

Totuși Gabriel Zetea opinează că dacă ar fi fost doar aceste acțiuni ale Președintelui, „ar fi închis ochii”, însă șeful statului îl supără în continuare căci vine în spațiul public cu noi și noi declarații descrise de Zetea ca fiind iresponsabile. Aceste declarații sunt legate de cele spuse de Președinte asupra lipsei banilor de pensii și salarii, amânarea ședinței CSAT, participarea Președintelui la acțiunile PNL și problemele Protocoalelor dintre serviciile secrete și instituțiile judiciare.

„1. Președintele spune a nu mai știu câta oară că nu sunt bani de pensii și salarii. FALS! Am văzut aceste atacuri și anul trecut (și s-au dovedit false) și ele revin ca declarații ale Opoziției frecvent dar când vii tu PREȘEDINTELE STATULUI ROMÂN și de la înălțimea funcției tale dezinformezi populația este foarte grav. PSD se ține de cuvânt și crește veniturile românilor iar asta îi deranjează cel mai mult pe cei de dreapta. Politicile economice ale PSD din ultimii 2 ani dau rezultatele scontate” spune Zetea.

A doua problemă a Președintelui este descrisă de Gabriel Zetea astfel:„2. Președintele amâna iresponsabil ședința CSAT pentru a aviza rectificarea bugetara pentru ca nu ii convin tăierile de bugete ale Administrației Prezidențiale și ale serviciilor secrete.”

Punctul trei insinuează că Președintele României, prin relațiile acestuia cu PNL, nu ar reprezenta interesele tuturor cetățenilor români: ”3. Președintele participa din ce în ce mai des la întâlnirile POLITICE al PNL sfidând Constituția. Își cunoaște președintele Iohannis fisa postului conform Constituției României? Știe președintele ca ar trebui sa reprezinte toți românii? Și pe cei care l-au votat și pe cei care nu l-au votat.”

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește problema protocoalelor secrete, Zetea afirmă: „4. Președintele Iohannis închide suspect ochii la noile dezvăluiri privind Protocoale intre serviciile secrete și instituții judiciare. Își exprima încrederea ca aceste Protocoale sunt legale când chiar Curtea Constituționala ne spune ca nu sunt dar ataca la baioneta alte instituții ale Statului cum este Jandarmeria care și-a făcut datoria.”

Întreaga postare a Președintelui Consiliului Județean Maramureș o puteți citi aici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More