Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gabriel Zetea protest și acuzații față de primarul din Ulmeni

0 107

Gabriel Zetea, Președintele Consiliului Județean Maramureș, acuză că gestul primarului din Ulmeni, greva foamei, are un scop pur politic și electoral.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, îl acuză pe Lucian Morar, primarul din Ulmeni, de scopuri pur politice și electorale. El consideră că gestul primarului de a face greva foamei în fața Ministerului Sănătății este nefondat. Gestul nu are nici o legătură cu vreun demers administrativ. Zetea acuză că articolele apărute în presă sunt plătite de către PMP.

„Din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Maramures nu am nicio implicare în aprobarea înfiintării substatiilor de ambulată în judetul nostru. Am crezut că demersul primarului din Ulmeni este unul administrativ, dar articolele din presa locală de luni, plătite de către PMP si scrise de angajati ai Primăriei Ulmeni demonstrează faptul că demersul sau este unul pur politic si electoral”, a afirmat Gabriel Zetea.

Totodată, președintele Consiliului consideră că Lucian Morar ar trebui să înceteze cu presiunile politice. De asemenea acuză acest gest al primarului ca fiind pură ipocrizie.

„Dacă vorbim punctual despre înfiintarea unei substatii de ambulantă la Ulmeni, eu, în calitate de presedinte al PSD Maramures , am aceeasi putere de a rezolva situatia cât are si Lucian Morar ca si presedinte al PMP Maramures . M-as bucura sincer ca ipocrizia să dispară din politica maramureseană si fac un apel catre Lucian Morar sa inceteze aceste presiuni politice asupra factorilor de decizie de la Bucuresti” a continuat Gabriel Zetea.

Totodată, Zetea a declarat că, în semn de protest față de gesturile primarului Lucian Morar, va purta o banderolă albă pe braț. El îndeamnă ca și alte persoane, care consideră că acțiunile lui Morar sunt politicianiste, să adopte aceeași formă de protest.

„Nu pot fi de acord cu această abordare a administratiei publice locale si de aceea anunt că, din acest moment, declansez o grevă de protest prin purtarea unei banderole albe pe brat. Voi renunta la protestul meu doar atunci când demersul politicianist al lui Lucian Morar se va opri. Sunt liberi să se alăture acestei forme de protest toti cei care cred că presiunile exercitate de către Lucian Morar asupra reprezentantilor din Ministerul de Interne si cei ai Ministerului Sănătătii trebuie să înceteze de urgentă, iar administratia să intre pe un făgas normal” a încheiat Președintele Consiliului Județean Maramureș.

Primarul din Ulmeni în greva foamei

Amintim că Primarul oraşului Ulmeni, Lucian Morar, protestează prin greva foameni în faţa Ministerul Sănătăţii, încercând prin gestul său să convingă ministerul de deschiderea unei staţii de ambulanţă în localitatea sa.

„Sunt siderat de decizia Ministerului Sănătăţii, comunicată public prin canalele media judeţene cu prilejul inaugurării Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte, de a înfiinţa o staţie de ambulanţă în comuna Ariniş, judeţul Maramureş, în condiţiile în care UAT Ulmeni a început acest demers justificat în anul 2011 şi nu a primit răspuns favorabil. Am transmis solicitări privind înfiinţarea unei staţii sau substaţii de ambulanţă în oraşul Ulmeni, judeţul Maramureş, începând cu anul 2011”, a precizat Lucian Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More