Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Gabriela Szabo RUNFEST”, un cros destinat tuturor pasionaților de sport

0 55

Start juniori_adulti Gabriela Szabo Run Fest 2013

Bistrițenii sunt invitați să facă sport la tradiționalul concurs de alergare anual care va purta numele de ”Gabriela Szabo RUNFEST”. Concursul a ajuns la ediția a X-a și invită la start pe toți iubitorii de mișcare, fie copii sau adulți, să se bucure de o competiție în aer liber, mai ales că participarea este gratuită.

”Gabriela Szabo RUNFEST” va avea loc pe 9 mai 2015, în Bistrița, iar desfășurarea de forțe se va petrece chiar în fața sediului Primăriei, în centrul orașului. Evenimentul este organizat de Primăria Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, având ca parteneri tehnici Fundația PROAM Events și MPG, agenție de marketing sportiv specializată în crearea și implementarea de evenimente sportive pentru amatori, în colaborare cu Asociația Județeană de Atletism Bistrița-Năsăud.

”Îi invit pe toți bistrițenii, dar și pe cei din împrejurimi să participe la acest eveniment, care a reușit să reziste 10 ani, în pofida tuturor dificultăților. Mă bucur că am reușit să facem față acestor provocări și să continuăm să transmitem mesajul nostru. Sportul este și trebuie să fie un element fundamental în jurul căruia se încheagă o comunitate.

Acest lucru începe să fie conștientizat peste tot în lume. Dovada cea mai bună a acestui lucru este declararea datei de 14 aprilie că Zi Internațională a Sportului. Rolul nostru, în calitate de sportivi și de formatori de opinie, este de a determina opinia publică să înțeleagă importanța sportului ca stil de viață. Continuitatea acestui eveniment ne demonstrează angajamentul comunității din Bistrița față de promovarea unui mod de viață care să aibă sportul ca element central”, a declarat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului.

În ziua concursului, la ora 09:00, peste 1.200 de alergători sunt așteptați să ia startul pe un traseu care trece prin inima orașului și dezvăluie câteva puncte de atracție. Printre acestea amintim clădiri simbol pentru istoria și viața culturală și socială a localității Bistrița: Biserica Evanghelică — cel mai reprezentativ monument de arhitectură de la începutul Renașterii, având cel mai înalt turn de piatră din Transilvania Sugalete — un complex din 13 clădiri din secolele XV-XVI, cele mai tipice construcții renascentiste din Transilvania, dar și Casa Argintarului, construită spre jumătatea secolului XVI, ce poartă însemnele breslei aurarilor.

”Gabriela Szabo este un brand atât pentru județul Bistrița-Năsăud cât și pentru România. Eu cred că un semn al unei societăți valoroase este nivelul ei de sănătate, iar pentru crearea unei tendințe în acest sens avem nevoie de modele. Gabriela Szabo este pentru mine un model de urmat și cred că promovarea personalității ei în rândul tinerilor este o șansă prin care putem construi România de mâine”, a afirmat Emil-Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

‘Crosul ‘Gabriela Szabo’ este un eveniment sportiv local dedicat unei mari campioane pe care Bistrița a dat-o lumii. Edițiile organizate până acum ne-au confirmat că evenimentul este foarte apreciat iar municipalitatea își face o datorie de onoare din susținerea mișcării sportive, a unor competiții a căror principal beneficiu îl reprezintă faptul că, în cele din urmă, toți suntem câștigători.

Organizarea acestui eveniment sportiv este expresia recunoștinței și aprecierii pe care comunitatea noastră le are față de activitatea și performanțele sportive ale Gabrielei Szabo, cetățean de onoare al municipiului Bistrița’, a spus Ovidiu Crețu primarul orașului Bistrița.

Iubitorii de mișcare au la dispoziție 6 curse de alergare în cadrul evenimentului ‘Gabriela Szabo RUNFEST’, organizate de parteneri tehnici Fundația PROAM Events și MPG și structurate pe categorii de vârstă, gen și abilități.

Traseul este construit într-o buclă de 2 kilometri, ce va fi parcursă o dată sau de mai multe ori, în funcție de cursă aleasă. Astfel, pasionații de sport cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani vor alerga pe bucla de 2 kilometri o singură dată, iar cei care depășesc acest prag, însă nu au împlinit 18 ani, vor parcurge această distanță de două ori.

Pentru participanții cu pofta de alergare, care au peste 18 ani, sunt disponibile două variante:4 kilometri — 2 ture și 8 kilometri — 4 ture.

Înregistrarea concurenților în concursul ‘Gabriela Szabo RUNFEST’, din 9 mai, de la Bistrița, se face exclusiv online pe pagina oficială a RUNFEST: www.runfest.rosi se va realiza pe principiul ‘primul venit, primul servit’, numărul de participanți fiind limitat la 1.200 de locuri. Înscrierile sunt deschise până în dată de 6 mai 2015.

Toți participanții vor beneficia de un pachet de eveniment în care vor găsi numărul și cipul de concurs, precum și tricoul ediției a X-a aniversare a crosului ‘Gabriela Szabo RUNFEST’.

La finalul cursei, fiecare concurent va primi o medalie de finisher, care atestă faptul că a participat și a încheiat cu bine concursul.Premiile vor răsplăti din plin eforturile celor mai rapizi alergători. Astfel, cei care vor urca pe podiumul de la Bistrița al crosului ‘Gabriela Szabo RUNFEST’ se vor bucura de premii în bani, cupe, medalii și diplome.

În cadrul concursului, participanții, dar și susținătorii lor vor avea parte de o atmosferă frumoasă, sportivă și de câteva ore bune de relaxare. Organizatorii vor oferi participanților diferite servicii, specifice evenimentelor sportive de anvergură: cronometraj profesionist realizat cu sisteme electronice de ultima generație,monitorizarea traseului, puncte de hidratare, dar și muzică și distracție.

Evenimentul este sprijinit de Ministerul Tineretului și Sportului, Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud, Liceul cu program sportiv Bistrița și Universitatea Babeș-Bolyai, Centrul Regional Bistrița.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More