Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Gafele și insultele la loc de cinste. De la purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere la Ministrul Apărării

0 426

O serie de gafe și insulte au apărut în ultima vreme în spațiul public. Presiunea și problemele politice ale țării dau pe dinafară, iar fața urâtă a vieții publice prinde contur.

Nu este destul că Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, o dă din gafă în gafă, lucru periculos pentru întreaga aparatură a statului, căci mai nou apar în mediul public alte fețe și alte voci la fel de lipsite de eleganță și simț al măsurii.

Cazul numărul unu îl prezintă pe Ministrul Apărării, Mihai Vifor, care a declarat în cadrul unei emisiuni la Antena 3 că la baza de la Deveselu există rachete balistice care nu o să-l încânte deloc pe președintele Putin. Amintim că baza de la Deveselu are strict rol defensiv, lucru pe care un ministru al apărării ar trebui să-l cunoască prea bine. După declarațiile de la Antena 3 acesta a venit cu o scuză, „a fost în cel mai rău caz o greşeală de înţelegere”, a afirmat Mihai Vifor.

„Evident că niciodată președintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilități militare foarte serioase. Cum ar putea fi vreodată președintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată președintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu, populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare fața de Statele Unite în parteneriatul strategic să asigurăm permanența militarilor americani pe teritoriul românesc? Cum ar putea vreodată Federaţia Rusă să fie încântată că România își dezvoltă capabilitățile navale?” ar fi declarat acesta conform adevărul.ro.

Cazul numărul doi îl prezintă pe Cristian Prescorniţoiu, şeful Inspecţiei în Construcţii Vrancea, care pe propria sa pagina de Facebook a declarat, apropo de mitingul programat pe 10 august, fără vreo umbră de rușine că „10 august, cea mai mare sărbătoare europeană. Se golește Europa de Cerşetori, Hoţi şi Curve din România”. În apărarea sa acesta a răspuns unui internatut cu următorul comentariu: „Vorbeam de hoţi, curve şi cerşetori! Cei ce muncesc nu vin la mitinguri! Cine se simte lezat…”. Întreaga poveste a postării o puteți citi pe adevărul.ro, însă respectivul funcționar public și-a închis, din păcate, pagina de Facebook.

Foto: Adevărul.ro

Cazul numărul 3 și cel de actualitate vine de la Purtătorul de Cuvânt al Brigăzii Rutiere. Totul a pornit de la faimoasele plăcuțe de înmatriculare cu binecunoscutul mesaj adresat unui partid politic. Un val de recenzii negative a curs la adresa paginii de Facebook a Poliției Române, iar Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, a vrut să țină piept mulțimii. El a scris astfel „pentru toți care jigniți şi urâţi Poliţia Română, vă rog ca data viitoare când aveţi probleme să apelaţi la oricine altcineva, nu la poliţie. Când vă fură bunurile, când vă agresează pe stradă, la accidente rutiere, vă rog să apelaţi la vecini, la popi, la rude, dar nu la poliţie”. Proastă mișcare să-ți urci în cap mulțimea, așa de unul singur. Vezi tot balamucul pe mediafax.ro.

Scuzele ai venit din partea Brigăzii Rutiere, care a transmis următorul mesaj: „Cu privire la mesajul postat pe pagina de socializare a Poliţiei Române de către colegul nostru Ovidiu Munteanu, vă aducem la cunoştinţă faptul că Brigada Rutiera nu achiesează la cele transmise, mesajul fiind unul strict personal. Brigada Rutieră vă asigură că este şi va rămâne în slujba cetăţeanului, indiferent de situaţie.”

Concluzia: trist la noi de Centenar…

P.S. Am găsit-o și pe Ioana Bran, ministrul Sportului. Conform adevărul.ro, aceasta, luată la rost asupra costului infim de doar 25 de lei pe zi a hranei pentru lotul de canotaj, a declarat că „Eu nu spun că situaţia este una uşoară, spun doar că şi aceştia au nevoie de a avea o dietă, în funcţie de felul cum ne-a spus medicul, sau antrenorul chiar.”

 

 

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More