Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Galaxy Gear – Ceas de mână cu funcții de telefon și conexiune la internet

0 277

samsung_smartwatch_concept_2_580x386_51578700

Samsung Electronics a demarat procedurile pentru a înregistra marca „Galaxy Gear” şi brevetele asociate în Statele Unite şi Coreea de Sud.

Ce este Galaxy Gear, vă întrebați? Un dispozitiv de tipul ceasului de mână cu ecran flexibil, conectat la internet, cu funcţii de telefonie mobilă şi mesagerie.

Potrivit celor de la Samsung, Galaxy Gear este un „accesoriu digital electronic sub forma unui ceas de mână, banderolă sau brăţară capabil să ofere acces la internet, să trimită şi să primească apeluri telefonice, emailuri şi mesaje”, potrivit Wall Street Journal.

„Designul se referă la un obiect construit din ecrane flexibile şi materiale elastice care pot fi utilizate atât înfăşurate în jurul încheieturii mâinii, cât şi pe o suprafaţă plană”, se arată în documentele Samsung.

Conceptul unui ceas de mână cu funcții de smartphone nu este însă unul nou. Specialiștii spun că și Apple pregătește un astfel de produs, iar Sony a prezentat în luna iunie un „ceas inteligent” care poate comunica cu majoritatea smartphone-urilor cu sistem de operare Android.

Deocamdată nu se știe sigur când va fi lansat pe piață Galaxy Gear. Specialiștii de la Samsung lucrează intens la definitivarea tuturor detaliilor, dar și la rezolvarea problemei bateriei, care pe un astfel de dispozitiv este mai dificil de realizat.

Samsung a anunţat recent un eveniment pentru data de 4 septembrie, la Berlin, unde este aşteptată lansarea Galaxy Note III, al treilea produs din familia de gadget-uri aflate la graniţa dintre smartphone şi tabletă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More